Door drie of vier porties groente per dag te eten, zouden mensen hun stressniveau kunnen verlagen.
Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de universiteit van Sydney gepubliceerd in British Medical Journal Open, onder 60.000 Australiërs van 45 jaar en ouder. Zij werden gedurende de periode 2006 tot 2008 en in 2010 ondervraagd over hun groente- en fruitconsumptie, levensstijl en mate van psychische stress. Daaruit bleek dat mensen die drie of vier porties (225 tot 300 gram) groente aten, de kans op stress met 12 procent zagen verkleinen vergeleken met personen die geen groente aten of slechts een portie (75 gram).

nu.nl

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 24 April 2017

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl