21-september-2021 |
Lamsoor

Lamsoor

Foto: Vers op Walcheren

Lamsoor is een wilde bladgroente die van nature groeit op de hoger gelegen slikken en schorren van de Waddenzee en in Zeeland op de grens van eb en vloed. De blaadjes bevatten veel zee mineralen waardoor ze een zilte smaak krijgen. In Zeeland wordt de lamsoor ook wel 'zeeaster' of 'zulte' genoemd. Door het uitscheiden van zout kan het blad van de lamsoor soms een lichtgrijze kleur.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie
Eiwit
Koolhydraten
Natrium
Calcium
Vezels
Zout

97 KJ, 23  kcal
2.0 gr
2.4 gr
10 mgr
10 mgr
2.8 gr
0.06 gr 

Bewaartips

Lamsoor is in de groente la van de koelkast 3 - 4  dagen te bewaren.

Bereiding

Was lamsoor kort want het blad is gewend aan zeewater. Zoet water verstoort de smaak. Lamsoor kun je rauw eten, kort blancheren of roerbakken. Gebruik geen zout. Lamsoor is van nature al zout. 

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem              
Uit het buitenland                        



 

Terug naar boven