Lamsoren
Lamsoren, wordt ook wel 'zulte' of 'zeeaster' genoemd en is een zeegroente. Ze kunnen dus niet groeien zonder zout water. In Nederland komen de lamsoren voornamelijk uit Zeeland. Vroeger werden ze daar in het wild geplukt. Tegenwoordig zijn er ook telers. De balderen zijn lang en groen met de vorm van een lamsoor waarnaar ze zijn genoemd.
Kooptips
Koop alleen niet verlepte bladeren die er fris uit zien.
Bewaartips
In de groentelade van de koelkast zijn 3 - 4 dagen houdbaar.
Toepassingen
♦ Heel even koken. Zout is niet nodig. Het is een zeegroente.
♦ Heel lekker bij gegrilde zalm.
♦ Serveer het lamsoor als een salade bij schelpdieren.
♦ Heerlijk bij lamskoteletten en -fricandeau.
♦ Smoren in echte boter samen met een gesnipperd uitje.
Bereiding
Lamsoren komen uit zout water dus was ze maar kort onder de kraan anders ben je de verfijnde smaak kwijt. Gebruik bij de bereiding geen zout.
♦ Koken ♦ Smoren |
4 - 5 minuten ca. 5 minuten |
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |