21-september-2021 |
Lamsoren

Lamsoren

Lamsoren, wordt ook wel 'zulte' of 'zeeaster' genoemd en is een zeegroente. Ze kunnen dus niet groeien zonder zout water. In Nederland komen de lamsoren voornamelijk uit Zeeland. Vroeger werden ze daar in het wild geplukt. Tegenwoordig zijn er ook telers. De balderen zijn lang en groen met de vorm van een lamsoor waarnaar ze zijn genoemd. 

Kooptips

Koop alleen niet verlepte bladeren die er fris uit zien. 

Bewaartips

In de groentelade van de koelkast zijn 3 - 4 dagen houdbaar. 

Toepassingen

♦ Heel even koken. Zout is niet nodig. Het is een zeegroente.
♦ Heel lekker bij gegrilde zalm.
♦ Serveer het lamsoor als een salade bij schelpdieren.
♦ Heerlijk bij lamskoteletten en -fricandeau. 
♦ Smoren in echte boter samen met een gesnipperd uitje.

Bereiding

Lamsoren komen uit zout water dus was ze maar kort onder de kraan anders ben je de verfijnde smaak kwijt. Gebruik bij de bereiding geen zout. 

♦ Koken
♦ Smoren
4 - 5 minuten
ca. 5 minuten

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                
Uit het buitenland                
Terug naar boven