21-september-2021 |
Lollo Biondo of - Rosso

Lollo Biondo of - Rosso

Lollo Biondo (links) en Lollo Rosso (rechts) zijn heel decoratieve compacte slasoorten met een sterk gekruld blad. De Lollo Rosso bevat de stof anthocyaan waardoor de bladeren  rood kleurt. Ze hebben een neutrale smaak en zijn niet alleen lekker als sla, maar worden ook vaak gebruikt op salade- , vleeswaren- fondue/gourmetschotels als decoratie. De Lollo's komen van oorsprong uit Italië. 

Kooptips

Koop alleen kroppen waarvan de bladeren niet zijn verlept en beschadigd. 

Bewaartips

Leg de kroppen, in een plastic zak, in de koelkast, maar zorg er wel voor dat de zak open staat. De houdbaarheid bedraagt  2 - 3 dagen. 

Toepassingen

♦ Als salade met een dressing naar keuze.
♦ Als decoratie op verschillende schotels.
♦ Combineren met uitgebakken spekjes.
♦ Als smaakmaker op belegde  broodjes. 
♦ Op sandwiches met vis. 
♦ Als vulling voor wraps. 

Bereiding

Trek de stugge buitenste bladeren weg en haal de overige bladeren los. Spoel ze voorzichtig af zodat ze niet kneuzen. Droog ze voorzichtig af of gebruik de slacentrifuge. Als de bladeren te groot zijn kun je ze het beste in stukken scheuren. 

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                    
Uit het buitenland
Terug naar boven