21-september-2021 |
Radiccio
Radiccio is familie van de witlof. Het is een klein rond kropje met paarsrode bladeren met prachtige witte nerven. De knop is stevig en de smaak is een beetje bitter. Radiccio wordt vaak in kant-klaar salades gebruikt en wordt dan rauw gegeten.
Kooptips
De blaadjes mogen geen bruine randjes hebben en de krop moet stevig aanvoelen.
Bewaartips
In de groentelade van de koelkast kun je radiccio ongeveer 1 week bewaren.
Toepassingen
♦ In reepjes mengen met andere soorten sla.
♦ In combinatie met verschillende vis- en kipsalades.
♦ Stomen.
♦ Stoven in reepjes en door een pasta.
Bereiding
Verwijder de buitenste bladeren die zijn wat stug. Snijd de hele krop daarna in smalle reepjes.
♦ Koken ♦ Grillen ♦ Smoren |
10 minuten 15 minuten ca. 10 minuten |
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | |||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |