21-september-2021 |
Radiccio

Radiccio

Radiccio is familie van de witlof. Het is een klein rond kropje met paarsrode bladeren met prachtige witte nerven. De knop is stevig en de smaak is een beetje bitter. Radiccio wordt vaak in kant-klaar salades gebruikt en wordt dan rauw gegeten. 

Kooptips

De blaadjes mogen geen bruine randjes hebben en de krop moet stevig aanvoelen.

Bewaartips

In de groentelade van de koelkast kun je radiccio ongeveer 1 week bewaren. 

Toepassingen

♦ In reepjes mengen met andere soorten sla.
♦ In combinatie met verschillende vis- en kipsalades.
♦ Stomen.
♦ Stoven in reepjes en door een pasta.

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren die zijn wat stug. Snijd de hele krop daarna in smalle reepjes.

♦ Koken
♦ Grillen
♦ Smoren
10 minuten
15 minuten
ca. 10 minuten

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem          
Uit het buitenland
Terug naar boven