21-september-2021 |
Romana sla

Romana sla

Andere gebruike namen zijn: Romaanse sla of Romaine. Romanasla is duidelijk te herkennen aan de lange bladeren die donkergroen van kleur zijn. De sla groeit recht omhoog en wordt aan de kop dichtgebonden waardoor het hart van de sla wit blijft en lekker zacht is. De sla heeft een stevige bite en een wat zoete smaak, wel wat wranger dan een gewone sla. De Romanasla wordt bij voorkeur gebruikt in de caeser salad en wordt veel geserveerd in Zuid-Europese landen. 

Kooptips

Koop alleen mooie knapperige kroppen die nog niet open staan. 

Bewaartips

In een open plastic zak kun je de salade ongeveer een week in de koelkast goed houden. 

Toepassingen

♦ In caesar salad.
♦ Kleine kroppen kun je stoven of bakken.
♦ stoven met knoflook en ui. 
♦ In repen snijden en gebruiken als een salade. 
♦ Geblancheerde bladeren vuullen met gehakt.

Bereiding

De buitenste stugge bladeren moet je verwijderen waarna je de andere bladeren los kunt maken, wassen, drogen en in repen snijden.

♦ Koken
♦ Smoren
♦ Stoven
3 - 5 minutenn
3 - 5 minuten
3 - 6 minuten

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem            
Uit het buitenland
Terug naar boven