Rucola
De Rucola kent meerdere namen als: roquette, raketsla, notensla en mosterdkruid. De sla is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en Zuid-Amerika. Sinds 1980 komt de sla ook hier steeds meer in de belangstelling. De blaadjes zijn donkergroen, smal en sterk ingesneden. De smaak is pittig, een beetje noodachtig en wat bitter.
Kooptips
Je kunt de Rucola verpakt kopen bij de supermarkt. Let dan wel op de houdbaarheidsdatum. Koop je de sla vers kijk dan naar fris-groene donkere en onbeschadigde bladeren.
Bewaartips
In een goed gesloten verpakking kun je Rucola 3 - 4 dagen in de koelkast bewaren.
Toepassingen
♦ Op een broodje rauwe ham of kaas als smaakmaker.
♦ Een prima combi met tomaat en mozzarella.
♦ Samen met andere slasoorten.
♦ Als garnering bij carpaccio.
♦ Lekker op de tomatensoep.
♦ Rauw door warme pasta's.
Bereiding
Je hoeft de Rucola alleen maar onder stromend water af te spoelen.
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | |||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |