21-september-2021 |
Rucola

Rucola

De Rucola kent meerdere namen als: roquette, raketsla, notensla en mosterdkruid. De sla  is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en Zuid-Amerika. Sinds 1980 komt de sla ook hier steeds meer in de belangstelling. De blaadjes zijn donkergroen, smal en sterk ingesneden. De smaak is pittig, een beetje noodachtig en wat bitter. 

Kooptips

Je kunt de Rucola verpakt kopen bij de supermarkt. Let dan wel op de houdbaarheidsdatum. Koop je de sla vers kijk dan naar fris-groene donkere en onbeschadigde bladeren.

Bewaartips

In een goed gesloten verpakking kun je Rucola 3 - 4 dagen in de koelkast bewaren. 

Toepassingen

♦ Op een broodje rauwe ham of kaas als smaakmaker.
♦ Een prima combi met tomaat en mozzarella.
♦ Samen met andere slasoorten.
♦ Als garnering bij carpaccio.
♦ Lekker op de tomatensoep.
♦ Rauw door warme pasta's. 

Bereiding

Je hoeft de Rucola alleen maar onder stromend water af te spoelen. 

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem              
Uit het buitenland
Terug naar boven