21-september-2021 |
Snijbiet

Snijbiet

Snijbiet is veel varianten verkrijgbaar. We kennen ze met witte, gele, groene en rode stengels. De laatste hebben veel weg van rabarber. In de volksmond heten de stelen van de snijbiet 'ribben' of 'warmoes'. Van deze biet eet je niet alleen de stengels, maar ook het blad. Het is een oude groente waarvan de smaak wel wat weg heeft van spinazie. In het blad proef je de rode biet.

Kooptips

Koop de snijbiet alleen alsd het blad nog vers is en de steel lekker knapperig. 

Bewaartips

De groente is, in de groentelade van de koelkast, maximaal 2 dagen houdbaar. 

Toepassingen

♦ Stoven in de olie.
♦ Lekker in lasagne.
♦ Wokken met knoflook en gember. 
♦ Als smakelijke decoratie over een pasta. 
♦ Gesnipperd in een salade met appel, paprika en olijven. 

Bereiding

Was de snijbiet goed af en snijd daarna het blad van de steel. Bereid beide, vanwege het verschil in bereidingstijd, apart. 

♦ Roerbakken
♦ Smoren
♦ Stoven
♦ Stoven van het blad
3 - 4 minuten
10 minuten
10 minuten
  8 minuten

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem            
Uit het buitenland    
Terug naar boven