Snijbiet
Snijbiet is veel varianten verkrijgbaar. We kennen ze met witte, gele, groene en rode stengels. De laatste hebben veel weg van rabarber. In de volksmond heten de stelen van de snijbiet 'ribben' of 'warmoes'. Van deze biet eet je niet alleen de stengels, maar ook het blad. Het is een oude groente waarvan de smaak wel wat weg heeft van spinazie. In het blad proef je de rode biet.
Kooptips
Koop de snijbiet alleen alsd het blad nog vers is en de steel lekker knapperig.
Bewaartips
De groente is, in de groentelade van de koelkast, maximaal 2 dagen houdbaar.
Toepassingen
♦ Stoven in de olie.
♦ Lekker in lasagne.
♦ Wokken met knoflook en gember.
♦ Als smakelijke decoratie over een pasta.
♦ Gesnipperd in een salade met appel, paprika en olijven.
Bereiding
Was de snijbiet goed af en snijd daarna het blad van de steel. Bereid beide, vanwege het verschil in bereidingstijd, apart.
♦ Roerbakken ♦ Smoren ♦ Stoven ♦ Stoven van het blad |
3 - 4 minuten 10 minuten 10 minuten 8 minuten |
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |