21-september-2021 |
Daikon Cress

Daikon Cress

Daikon is een kiemgroente met een stevige anijssmaak. De groente heeft een hoge voegingswaarde. Van oorsprong komt de groente uit Japan.

Kooptips

Bij aankoop mogen de plantjes niet verlept zijn. De kleur is frisgroen. 

Bewaartips

De daikon kan tot circa 6 dagen in de koelkast bewaard worden. 

Toepassingen

♦ Lekker op brood of sandwich samen met gebraden vleeswaren als rosbief.
♦ Prima combinatie met een geroosterde steak. 
♦ Toevoegen aan stamppot.
♦ Lekker in een aardappelsalade. 
♦ Uitstekende combinatie met kabeljauw.
♦ Smaakmaker van aardappelpuree.

Bereiding

Knip de benodigde blaadjes gewoon van het plantje af. Wassen is overbodig. Laat de daikon niet meebakken, maar strooi de blaadjes tegen het einde over het bereide product. 

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem
Uit het buitenland
Terug naar boven