21-september-2021 |
Peterseliewortel

Peterseliewortel

Een andere naam voor deze knol is 'wortelpeterselie'. De smaak van deze zogenaamde 'vergeten groente' doet denken aan de knolselderij en de pastinaak. De groente is een soort peterselie die echter alleen gekweekt wordt voor de knol en niet voor het blad. 

Kooptips

De wortels mogen niet beschadigd zijn en moeten droog en stevig aanvoelen. Als er nog blad aanwezig is mag dat niet verlept zijn. 

Bewaartips

Het beste bewaar je de wortel zonder loof in de koelkast. De houdbaarheid is dan ongeveer een krappe week. Met loof is de houdbaarheid wat korter. 

Toepassingen

♦ Koken of stoven. 
♦ Lekker als stamppot. Eventueel met het blad erbij. 
♦ In de soep
♦ Pureren. 

Bereiding

Borstel de wortels goed af zodat alle aarde verdwenen is. Verwijder de onder- en bovenkant. 

♦ Koken
Blancheren
♦ Stoven

10 minuten
2 - 4 minuten
ca. 12 minuten

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem              
Uit het buitenland              
Terug naar boven