21-september-2021 |
Paksoi

Paksoi

Paksoi of pak-choi is een langwerpige koolsoort met groene bladeren en witte bladstelen. De kool komt oorspronkelijk uit Azië. Tegenwoordig komt de kool veelal uit Spanje en Israël en van de Nederlandse glasteelt. De stelen zijn knapperig en hebben niet echt een koolsmaak. Ze zijn wat pittiger. 

Kooptips

Het blad mag niet verlept zijn en de kleur frisgroen. De stelen mogen niet slap zijn maar stevig.

Bewaartips

Paksoi bewaar je in de koelkast. Daar blijft de kool maximaal een week goed mits verpakt in een plastic zak die niet gesloten mag zijn. Als de paksoi al is voorgesneden blijft deze hooguit een dag goed. 

Toepassingen

♦ Gesneden als rauwkostsalade
♦ De bladeren kun je vullen met gehakt en garen.
♦ Veel voorkomend in Oosterse gerechten. 
♦ Roerbakken.

Bereiding

De paksoi moet je wassen in ruim stromend water waarna je de onderste harde stronk verwijderd. Snijd daarna de bladeren en stelen in repen. 

♦ Roerbakken
♦ Smoren
♦ Stomen
♦ Magnetron
5 - 8 minuten
ca. 10 minuten
ca. 10 minuten
4 - 7 minuten

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem
Uit het buitenland
Terug naar boven