21-september-2021 |
Spitskool

Spitskool

De spitskool dankt zijn naam aan de spitse vorm. De smaak is sappiger en zachter dan de witte kool en de groente ligt ook minder zwaar op de maag. Er bestaat sinds kort ook een rode variant van de spitskool. Het is een lekkere gezonde groente vooral vanwege de ruime aanwezigheid van vitamine C. 

Kooptips

De kool moet stevig en knapperig aanvoelen en mooi groen van kleur zijn.

Bewaartips

Op een koele plaats kun je de kool ongeveer een paar dagen goed houden. In de koelkast is beter. Daar blijft de kool ongeveer een week houdbaar. 

Toepassingen

♦ Heerlijk in verse salades. 
♦ In de soep.
♦ Tot een stamppot maken met gekookte aardappels of puree.
♦ In reepjes roosteren in olijfolie met coppa di Parma.

Bereiding

Was de spitskool goed af en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de kool daarna door de helft en verwijder de harde stronk. Je kunt de kool vervolgens in repen snijden of raspen. 

♦ Koken
♦ Roerbakken
♦ Smoren
♦ Stomen
10 - 15 minuten
8 - 10 minuten
ca. 15 minuten
15 - 20 minuten

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem          
Uit het buitenland
Terug naar boven