21-september-2021 |
Sugarsnaps

Sugarsnaps

De sugarsnaps kennen we ook onder de namen suikererwt, vleeserwt of vleespeul. Ze hebben veel weg van de bij ons zo bekende peultjes. De smaak is echter veel zoeter en zijn boller vanwege de nog aanwezige erwten in de peul. Als ze geoogst worden zijn deze peulen eigenlijk nog niet rijp want de zaden zitten er nog in. Dat maakt ze echter zo lekker. Ze zijn een kruising tussen doperwten en peulen en sinds omstreeks 1955 op de markt. De peulen zijn 4 - 6 cm lang.

Kooptips

Koop alleen peulen die er frisgroen uit zien en lekker knapperig aanvoelen. 

Bewaartips

Je bewaart de sugarsnaps het beste in een papieren zak of en niet gesloten geperforeerde plastic zak. Bij voorkeur in de koelkast. Daar blijven ze circa 2 dagen goed. 

Toepassingen

♦ Koken en serveren met aardappels.
♦ Verwerken in een salade.
♦ Roerbakken en toevoegen aan gerechten met rijst.
♦ Lekker met gebakken kip.

Bereiding

Was de sugarsnaps en verwijder het harde topje en kontje. Neem tegelijkertijd de harde nerf mee die aan beide kanten langs de naad loopt.

♦ Koken
♦ Roerbakken
3 - 5 minuten
3 - 5 minuten

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                  
Uit het buitenland
Terug naar boven