21-september-2021 |
Banaansjalot

Banaansjalot

De banaansjalot staat wordt ook verkocht onder de Franse benaming 'Echalion'. De sjalot heeft een langwerpig model en is pittig en aromatisch van smaak. De geur is wat sterker maar fijner dan de gewone ui. De ui is gemakkelijk te schillen en is door zijn vorm geliefd in de culinaire keuken. Belangrijkste voedingswaarde:  Vitamine C, Calcium, IJzer, Antioxidanten.

Kooptips

De sjalotten moeten droog en stevig aanvoelen.

Bewaartips

De uien blijven op een droge en donkere plaats met gemak enkele weken goed.

Toepassingen

♦ Voor een mooiere en zachtere smaak in jus en saus.
♦ Gesnipperd door een verse salade.
♦ Heerlijk in een bouillon.
♦ Gebakken vormen ze een prima combinatie met andere groenten.
♦ Meegebakken met champignons zorgen ze voor een fijnere smaak. 
♦ Meebakken met een spiegelei.

Bereiding

Snijd het kontje er af en verwijder de schil. Snijd het sjalotje daarna in ringen of snipper ze. Van een gesneden nsjalot is het bekend dat vocht snel bitter wordt, dus snijd ze pas kort voor het gebruik. 

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem
Uit het buitenland
Terug naar boven