Sweet onion
Sweets onions oftewel zoete uien zijn zoeter van smaak en duidelijk milder dan de gewone ui. Vandaar dat ze in Nederland ook steeds meer in trek komen. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en zijn daar een absolute topper. De uien hebben veel minder prikkelende stoffen dan de gewone Hollandse ui zodat je ze vrijwel zonder tranende ogen kunt snijden of hakken.
Kooptips
De uien moeten stevig en droog aanvoelen.
Bewaartips
Bewaar de uien op een droge en donkere plaats buiten de koelkast.
Toepassingen
♦ Prima, gesnipperd, te gebruiken in salades.
♦ Voor een mooiere smaak van sauzen en jus.
♦ Gebakken of rauw op een hamburger.
♦ Lekker op pizza's.
♦ Prima basis voor uiensoep.
♦ Lekker in wildragouts of hachee.
Bereiding
Verwijder, net als bij de gewone ui, de schil en snijd de sweet onion in ringen of blokjes. Snijd de ui kort voor het gebruik en maak de blokjes niet te klein dat vermindert het risico op een bittere smaak.
♦ Koken ♦ Bakken / fruiten ♦ Smoren |
ca. 10 minuten 2 - 4 minuten ca. 10 minuten |
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |