21-september-2021 |
Sweet onion

Sweet onion

Sweets onions oftewel zoete uien zijn zoeter van smaak en duidelijk milder dan de gewone ui. Vandaar dat ze in Nederland ook steeds meer in trek komen. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en zijn daar een absolute topper. De uien hebben veel minder prikkelende stoffen dan de gewone Hollandse ui zodat je ze vrijwel zonder tranende ogen kunt snijden of hakken. 

Kooptips

De uien moeten stevig en droog aanvoelen. 

Bewaartips

Bewaar de uien op een droge en donkere plaats buiten de koelkast.

Toepassingen

♦ Prima, gesnipperd, te gebruiken in salades.
♦ Voor een mooiere smaak van sauzen en jus.
♦ Gebakken of rauw op een hamburger.
♦ Lekker op pizza's. 
♦ Prima basis voor uiensoep. 
♦ Lekker in wildragouts of hachee. 

Bereiding

Verwijder, net als bij de gewone ui, de schil en snijd de sweet onion in ringen of blokjes. Snijd de ui kort voor het gebruik en maak de blokjes niet te klein dat vermindert het risico op een bittere smaak. 

♦ Koken
Bakken / fruiten
♦ Smoren
ca. 10  minuten
2 - 4 minuten
ca. 10 minuten

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem            
Uit het buitenland
Terug naar boven