21-september-2021 |
Witte ui

Witte ui

De witte ui is pittig van smaak en scherper van smaak dan de gele. De schil is dun, de huid is papierachtige en kan het beste onder koud water geschild worden, het water spoelt de vluchtige sulfaten (die verantwoordelijk zijn voor het tranen van de ogen) weg.  Witte uien komen onder meer uit Nederland, Italie, Mexico en Australie.

Kooptips

Goede uien zijn hard en de buitenste schil is droog. Ze mogen geen uitlopers hebben. 

Bewaartips

De witte ui is mits koel en droog bewaard enkele weken houdbaar.

Toepassingen

♦ De witte ui is heel geschikt voor pizza's, de witte ui krijgt namelijk geen glazig uiterlijk in de oven.
♦ Prima op de barbecue.
♦ Lekker in soepen.
♦ Prima voor het gebruik op sandwiches.
♦ Als garnering en smaakmaker op vlees(waren)schotels.
♦ In rauwe salsa's en chutneys komen de witte uien heel goed tot hun recht.

Bereiding

♦ Koken
♦ Roerbakken
♦ Smoren
♦ Stomen
♦ Magnetron
♦ grillen
ca. 10 minuten
enkele minuten
ongeveer 30 minuten
ca. 40 minuten
ca. 5 minuten
15 - 20 minuten

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem
Uit het buitenland




 

 

Terug naar boven