21-september-2021 |
Antruwa

Antruwa

De antruwa of antroewa is nauw verwant aan de aubergine. De vrucht heeft het formaat van een gemiddelde tomaat. De onrijpe vrucht groen-wit. Als de vrucht rijp is, is de schil behoorlijk gebarsten en oranje-bruingeel van kleur. De vrucht heeft een dikke schil en een groene kern. De vrucht heeft een bittere smaak. De antroewa wordt gebruikt in de Surinaamse vaak in combinatie met zuurvlees, en Afrikaanse keuken. De vrucht wordt onrijp gegeten

Voedingswaarde per 100 gram

Energie
Eiwit
IJzer
Koolhydraten
Natrium
Calcium
Vezels
Vitamine C

28 KJ, 119 kcal
1.0 gr
0.8 mgr
6.0 gr
3 mgr
25 mgr
1.2 gr
3 mgr 

Bewaartips

In de koelkast kunnen ze ongeveer een week worden bewaard. Een opengesneden antroewa wordt snel bruin, ze moeten daarom direct worden gebruikt of in water met een scheutje melk worden gelegd.

Toepassingen

♦ Verwerkt in soepen
♦ Serveren als bijgerecht.
 

Bereiding

Antroewa's worden meestal in de schil bereid. Bruine 'pitten' in de schil moeten worden verwijderd en de vruchten worden meestal in kwarten of achten gesneden.

 

 

 



 

Terug naar boven