Antruwa
De antruwa of antroewa is nauw verwant aan de aubergine. De vrucht heeft het formaat van een gemiddelde tomaat. De onrijpe vrucht groen-wit. Als de vrucht rijp is, is de schil behoorlijk gebarsten en oranje-bruingeel van kleur. De vrucht heeft een dikke schil en een groene kern. De vrucht heeft een bittere smaak. De antroewa wordt gebruikt in de Surinaamse vaak in combinatie met zuurvlees, en Afrikaanse keuken. De vrucht wordt onrijp gegeten
Voedingswaarde per 100 gram
Energie |
28 KJ, 119 kcal 1.0 gr 0.8 mgr 6.0 gr 3 mgr 25 mgr 1.2 gr 3 mgr |
Bewaartips
In de koelkast kunnen ze ongeveer een week worden bewaard. Een opengesneden antroewa wordt snel bruin, ze moeten daarom direct worden gebruikt of in water met een scheutje melk worden gelegd.
Toepassingen
♦ Verwerkt in soepen
♦ Serveren als bijgerecht.
Bereiding
Antroewa's worden meestal in de schil bereid. Bruine 'pitten' in de schil moeten worden verwijderd en de vruchten worden meestal in kwarten of achten gesneden.