21-september-2021 |
Coeur de boeuf

Coeur de boeuf

Haar naam coeur de boeuf (ossenhart) heeft deze tomaat te danken aan de sterk geribbelde vorm en het aflopende model dat sterk aan een 'ossenhart' doet denken. De kleur is lichtrood en heeft een specifieke smaak. In tegenstelling tot gewone tomaten is de vrucht al vol op smaak wanneer de kleur nog aan de groene kant is. Het model leent zich, door de aparte vorm, uitstekend voor decoratieve doeleinden op schotels. De vrucht bevat veel voedingsvezels en eiwit en is rijk aan vitamine C en bètacaroteen. 

Kooptips

De coeur de boeuf moet stevig aanvoelen en niet beschadigd zijn. De kleur is glanzend en rood. 

Bewaartips

Bewaar de tomaat bij een temperatuur tussen de 12 en maximaal 16°C. Zeker niet in de koelkast. 

Toepassingen

♦ Als decoratie
♦ In de pasta
♦ In de salade

Bereiding

Verwijder het kroontje en was de vrucht.

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem
Uit het buitenland
Terug naar boven