21-september-2021 |
Romatomaat

Romatomaat

Andere namen voor de Romatomaat zijn: pruimtomaat of pomodoritomaat. De vorm van de tomaat is wat langwerpig en het vlezige vruchtvlees is stevig. Bijzonder is de kleur van de tomaat. Ze zijn van binnen donkerder dan aan de buitenkant.  De tomaten hebben een volle wat zoetere smaak dan de gewone tomaat. Ze zijn al lange tijd in blik verkrijgbaar, maar de laatse jaren ook steeds vaker vers. 

Kooptips

Koop mooi rode tometen. Die kun je meteen gebruiken. Licht-rode tomaten moeten nog even rijpen. Kies alleen de gave exemplaren met een vers 'kroontje'. 

Bewaartips

Bewaar ze op een koel plek . Niet boven de 12 °C. In de koelkast stopt het narijpen en verliezen ze hun fijne smaak. 

Toepassingen

♦ Heerlijk in salades.
♦ Zo uit het vuistje.
♦ In de soep.
♦ In plakjes op de boterham
♦ Grillen of bakken. 
♦ Op pizza's. 

Bereiding

Was de tomaat en hij is klaar voor gebruik. Je kunt Romatomaten prima bakken, stoven en grillen. 

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem      
Uit het buitenland
Terug naar boven