21-september-2021 |
Snackpaprika
De snackpaprika is ontstaan vanuit de plantenveredeling en heeft een frisse en zoete smaak met een knapperige beet. Door deze smakelijke eigenschappen komt deze kleine blokpaprika steeds meer in trek als snack.
Kooptips
De paprika's mogen niet beschadigd zijn en moeten stevig en glad aanvoelen. Beschadigde paprika's worden snel slechter.
Bewaartips
Bewaar ze niet in de koelkast want dan rijpen ze niet verder. Op een koele plek (12-15ºC) blijven ze gemiddeld een week goed.
Toepassingen
♦ Lekker om te vullen met mozzarella of kleine blokjes gekookte ham.
♦ Heerlijk als snackje tussendoor.
Bereiding
Was voor het gebruik de paprika's. Wanneer je ze wilt vullen dan snijd je het kapje weg en verwijder je de zaadlijsten.
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ||||||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |