Clementine
De clementine is een citrusvrucht. Volgens overlevering zou de vrucht haar naam te danken hebben aan de Franse missionaris pater Pierre Clément. Of dat klopt is niet helemaal duidelijk want de genetische samenstelling geeft aan dat de vrucht afkomstig moet zijn uit China.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie |
197 KJ, 47 kcal |
Kooptips
Bij de clementine is het noodzakelijk dat de schil glanst en glad is. Als de schil ribbels heeft dan betekent het dat de clementine rijp is, of zelfs te rijp is.
Bewaartips
Clementines blijven het beste goed op een koele donkere plaats. Denk hierbij aan 12-15 graden. Op deze plaats zijn ze dan ongeveer anderhalve week houdbaar.
Bereiding
Clementines worden over het algemeen op de vuist gegeten, net zoals een appel. Je hoeft alleen de schil eraf te halen en je kunt de partjes gewoon opeten. Ook vind je ze vaak terug in combinatie met (fruit)salades.
Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ||||||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |