21-september-2021 |
Minneola

Minneola

De vrucht is een kruising tussen een 'Duncan'-grapefruit en een 'Dancy'-mandarijn. De minneola is gemakkelijk te onderscheiden door de uitstulping, 'het neusje', aan de bovenkant van de vrucht waar de steel heeft gezeten. De vrucht is extreem sappig en een beetje zoet met een klein vleugje zuur. Het vruchtvlees is oranje in kleur.

Kooptips

Kies alleen vruchten met een gave steel die stevig aanvoelen.

Bewaartips

Bewaar Mineola's  koel en laat ze op kamertemperatuur op smaak komen. 

Toepassingen

♦ In een fruitsalade.
♦ Als extraatje in een toetje. 
♦ In combinatie met andere citrusvruchten in een opgerolde pannenkoek. 
♦ Uit het vuistje.
♦ Als smaakmaker in jus en marinades. 

Bereiding

De vrucht schilt heel gemakkelijk. Was de schil goed als je deze wilt raspen. 

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                        
Uit het buitenland
Terug naar boven