21-september-2021 |
Maracuja
De Maracuja is familie van de passievrucht en groeit in warme gebieden als Colombia, Brazilië en Israël. De vrucht heeft een geel-groene schil die wat leerachtig aanvoeld. Het vruchtvlees bestaat voornamelijk uit pitjes in een soort gelei. De kleur van deze gelei neigt naar oranje. De smaak is milder dan de passievrucht en zoet.
Kooptips
De schil moet stevig zijn en glad. Een rimpelige schil betekent dat de maracuja al ouder en uitgedroogd is.
Bewaartips
De vrucht is maar enkele dagen houdbaar. In de koelkast iets langer.
Toepassingen
♦ Heel decoratief op ijs.
♦ Heerlijk op gebak.
♦ Als garnering bij vleesgerechten.
Bereiding
Je kunt de vrucht opensnijden en daarna uitlepelen.
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ||||||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |