Passievrucht
De passievrucht komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De passievruchten die we nu vinden in de supermarkten komen over het algemeen uit Kenia, Venezuela, Zimbabwe, Ivoorkust en Brazilië. De passievrucht is een ronde vrucht qua grootte vergelijkbaar met de abrikoos. De schil van de vrucht is vaak paars tot roodbruin. Als de passievrucht wordt opengesneden ziet men eetbare pitjes met een gelige kleur.
Kooptips
Ook voor de passievrucht geldt dat de schil glanzend en glad moet zijn, daarnaast graag zonder enige beschadiging. Als de schil rimpelig is dan is de vrucht rijp, de vrucht dient direct opgegeten te worden, anders is er kans op uitdroging.
Bewaartips
Passievruchten hoeven niet in de koelkast bewaart te worden. Zorg dat de passievruchten op een koele plaats liggen met een temperatuur van ongeveer 12-15 graden. De vruchten zijn dan nog twee tot drie dagen houdbaar
Bereiding
De schil van de passievrucht is niet eetbaar. De pitjes kan je gewoon uit de schil lepelen.
Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ||||||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |