30-maart-2016 | Door: Gerhard Kwak
Fruit en vlees

Fruit en vlees

Op deze pagina vind je verschillende combinatiemogelijkheden van vlees en groente. Uiteraard is de keuze van Versinspiratie geen verplichting. Smaken verschillen. Zeker wanneer je de combinaties bekijkt in het licht van de verschillende gewoonten en gebruiken in de buitenlandse keukens. Laat je daarom vooral leiden door de eigen smaak en experimenteer. Dat maakt kokkerellen en eten tot een feest. 

De foto's op deze pagina zijn beschikbaar gesteld door het Groente en Fruitbureau en door Groente en fruit voor jou

Aardbei

Lekker als borrelhap je samen met een plakje kook- of grilworst. In een koude salade met gegaarde kipfilet.

Abrikoos

Kippen- en runderstoofvlees en kippenlever.

Combineer eens met reepjes gebakken spek en abrikozen in een salade. Samen met kippenlever in blokjes in de couscous.

Ananas

Fazant, kip, varkens- en kalfsvlees.

Prachtige combinatie met borrelhapjes. Ook geschikt voor barbecue, gourmet & steengrillen

Appelmoes

Alle vleessoorten, maar speciaal biefstuk, wild en gevogelte, gehakt, saucijsjes, verse worst.

Appels

Bij varkensvlees, varkenslever, lekker als vulling bij eend.

Gebakken plakken bij bakbloedworst. Dunne plakjes gekookte lever en appelplakjes op een zacht broodje. Ook geschikt voor barbecue, gourmet & steengrillen

Bessen

Vrijwel alle soorten bessen passen bij wild en kun je gebruiken in warme sauzen bij varkens- en kalfsvlees.

Veel bessen lenen zich ook als garnering op gekookte en gebraden vleeswaren.

Banaan

Oosterse keuken, varkensvlees, kip.

Op een tosti met een dunne plak ham en kaas. Ook geschikt voor barbecue, gourmet & steengrillen

Carambola

Kipfilet.

Combineer eens een schijfje carambola met een plak gerookte kipfilet.

Citroen

Als smaakmaker bij schnitzels, cordon bleu.

Citroensaus bij gebraden kalfsborst.

Compote

Wild, kip, kalkoen, varkens- en kalfsvlees.

Cranberry of veenbes

Bij alle vleessoorten, stoofvlees, wild.

Kipfilets gerold in Parmaham met cranberrysaus. Ook geschikt voor barbecue, gourmet & steengrillen

Dadels

Lamsvlees en bacon.

Als vulling van lamsrollade. Rol een plakje bacon om de dadel en bak de rolletjes krokant. Ook geschikt voor barbecue, gourmet & steengrillen

Druiven

Varkens-, kalfsvlees, fazant, kip.

Als garnering op worstblokjes. Ook geschikt voor barbecue, gourmet & steengrillen.

Fruitcocktail

Bij varkens-, kalfsvlees en wild.

Granaatappel

Kip, parelhoen, eend en lamsvlees.

Grapefruit

Kalfslappen, - karbonade, kip.

Ook geschikt voor barbecue, gourmet & steengrillen

Kastanjes

Varkensvlees en wild.

Kersen

Kip en bacon of ander licht gezouten spek.

Pitloos als decoratie op blokjes gekookte worst. Rol een plakje bacon om de kers en bak de rolletjes krokant.

Kiwi

Kip.

Barbecuespiesjes met blokjes kipfilet, ananas en kiwi. Ook geschikt voor de barbecue.

Kumquats

Met hazenrugfilet, kipfilet, eendenborst en parelhoen.

Limoen

Als smaakmaker bij kip, varkens- en kalfsvlees.

Litchi

Combineren met gekookte en zacht smakende varkens- en kalfsvleeswaren.

Mandarijn

Als garnering op saladeschotel en bij borrelhapjes.

Een partje op een blokje grilworst. Ook geschikt voor barbecue, gourmet & steengrillen

Mango

Rund- en varkensvlees dat snel gaar is.

Kalkoen met mangorelish. Ook geschikt voor barbecue, gourmet & steengrillen

Papaja

Als voorgerecht met gekookte ham.

Passievrucht

Meestal gebruikt als decoratie en in sauzen.

Combineer heel dunne plakjes coburger ham eens met passievruchten-sorbetijs.

Peren (stoof)

Gehakt, saucijsjes, verse worst en wild.

Kalfsoesters met reepjes gebakken peer. Ook geschikt voor barbecue, gourmet & steengrillen

Perziken

Kip, eendenborstfilet, in wok schotels, bij half om half gehaktballen.

In een pilav met kip. In de couscous.

Rabarber

biefstuk, varkensvlees en -schnitzels, vlugklaar artikelen.

Rozijnen

Runderrollade, varkensvleesgerechten en kip of kalkoen.

Als smaakmaker in portsaus bij een runderrollade. Ook geschikt voor gourmet & steengrillen

Sharonfruit

Kalkoen, varkensvlees.

Gevuld varkenshaasje met brie en sharonfruitcompote. Aan spiesjes met blokjes ui en varkensvlees. Ook geschikt voor barbecue,

Sinaasappel

Varkensvlees, eend en wild.

Als vulling van varkensfilet. Ook geschikt voor barbecue, gourmet & steengrillen

Tropisch fruit

Varkens- en kalfsvlees.

Ook geschikt voor barbecue, gourmet & steengrillen

Tuttifrutti

Kalfslever, varkenslapjes en runderbraadstuk.

Vijgen

Varkens-, lams- en kalfsvlees.

Terug naar boven