21-september-2021 |
Nectarine

Nectarine

De nectarine is ontstaan vanuit de perzik. Het is geen resultaat van allerlei kruisingen, maar een spontane mutant. Het is een steenvrucht met een gladde schil en bijkomend voordeel is dat de vrucht een stuk steviger is dan een perzik. De meeste vruchten zijn wel iets kleiner. Ze zijn rijp, even zoet als een perzik. Er zijn varianten met wit of geel vruchtvlees

Voedingswaarde per 100 gram

Energie
Eiwit
IJzer
Koolhydraten
Natrium
Calcium
Vitamine C
Vet
Vezels

129 KJ, 30 kcal
1.0 gr
0.2 mg
6.5 gr
1.0 mg
5.0 mg
1.0 mg
0.1 gr
1.1 gr

Kooptips

Koop alleen nectarines die een gave schil hebben en zoet ruiken. De vrucht moet mooi stevig aanvoelen. Zachte plekken rotten snel. 

Bewaartips

In de koelkast kun je ze ongeveer een week bewaren. Buiten de koelkast, op een koele plaats, blijven ze circa 3 dagen goed. 

Toepassingen

♦ Eten als een appel met schil en al.
♦ In verschillende salades op basis  van groente of fruit.
♦ In taarten of gebak. 
♦ Samen met ijs.
♦ Combineren met geitenkaas en aardbeien.
♦ Als vulling voor flensjes. 

Bereiding

Je kunt ze met schil en al eten of halveren en de pit verwijderen om ze vervolgens in blokjes of reepjes te snijden. Het is wel zaak om de vrucht goed te wassen wanneer je ze met schil eet. 

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                        
Uit het buitenland
Terug naar boven