21-september-2021 |
Zwarte bes

Zwarte bes

De zwarte bes is niet helemaal zwart. De kleur neigt naar donkerpaars. Het is een gezonde fruitsoort, vanwege het hoge gehalte vitamine C en vooral ook vanwege de in de vrucht aanwezige kleurstof die een uitstekende antioxidant blijkt te zijn. Ze worden zowel geteeld als in het wild geplukt. De smaak is cassis-achtig, een beetje zuur en wat wrang. Dat vindt niet iedereen lekker. 

Kooptips

Bewaar de bessen hooguit 2 dagen in de koelkast.

Bewaartips

Koop alleen bessen die er fris uitzien en mooi glanzen. 

Toepassingen

♦ Heerlijk voor jam of gelei. 
♦ Oplepelen bestrooid met suiker.
♦ Heerlijk door de yoghurt.
♦ In een smoothie.
♦ In gebak.
♦ Meebakken met  pannenkoeken. 
♦ Lekker als sap. 

Bereiding

Spoel de besjes af en verwijder eventueel aanwezige takjes. Gooi ook de exemplaren weg die zijn beschadigd of aangetast. 

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                    
Uit het buitenland                    
Terug naar boven