De griet heeft grote ogen, geen beenplaten en een grote bek. De kleur van de vis is lichtbruin tot roodachtig bruingrijs. De huid van de griet voelt glad aan. De griet wordt maximaal 75 cm lang. De vis verandert van kleur naar gelang de kleur van de ondergrond. De griet wordt vaak gevangen als bijvangst bij de schol- en tongvisserij. De griet is een niet heel vette vis met een fijne structuur en een iets neutralere smaak dan tarbot. Opvallend aan de vis is de zwaardere rugzijde. Een gefileerde griet levert daarom altijd twee lichte en twee zwaardere filets op. De zwaarste filets wegen vaak meer dan het dubbele van de lichte filets.
• Bakken, frituren en stoven.
• Prima bij visfondue's.
♦ Verkrijgbaarheid |
JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC | ||
♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |
Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl
Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep
Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl