Origineel is een beenham het dikke deel van de ham met bilpijp en haks (bovenpoot). Wanneer de ham op de machine wordt gesneden wordt de haks meestal verwijderd. De bilpijp kan blijven zitten. Deze wordt dan na het garen verwijderd. De aanwezigheid van dat bot verbetert de smaak aanzienlijk. De ham wordt mild gepekeld of gezoutenen daarna gegaard in een vacuumzak. Ook is het mogelijk om de ham na het pekelen in te strijken met honing om hem meteen langzaam te garen in de oven. Een goede beenham ontleent zijn smaak aan het bot, het spek, het zwoerd (de huid) en de manier waarop de ham bereid wordt bijvoorbeeld tijdens het pekelen en de afwerking in de oven. Er zijn tientallen recepten om een beenham te maken. De echte is niet altijd gemakkelijk te herkennen. Vertrouw op je eigen slager. Die weet wat hij verkoopt.
Klik & vergelijk beenhammen - Met dank aan slagerij Herman ter Weele in Oene - Kopfoto: Pauli Vleeswaren
Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl
Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep
Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl