Wanneer je wilt barbecueën dan beschik je over een ware overvloed aan verschillende apparaten, gereedschappen en materialen. Je kuntbeschikken over de modernste en meest luxe barbecue's en andere buitenkook apparaten. Kies voor kwaliteit en bespaar zeker niet op het gereedschap. Op deze pagina gaat 'Mijn Slager' in op de verschillende mogelijk-heden. 

Wanneer je er niet uitkomt dan kun je altijd in overleg met jouw slager of met een barbecuespecialist. Ook zijn er verschillende leerzame boeken op de markt. 

Standaard barbecue

Het meest gebruikte apparaat in onze tuinen is de houtskoolbarbecue. Het apparaat wordt gevuld met houtskool of briketten (geperst houtskool). De kooltjes worden aangestoken met aanmaakblokjes of een speciale aanmaakvloeistof. De houtskool is binnen drie kwartier klaar voor gebruik. De wat luxere apparaten hebben een deksel voor het bereiden van grote stukken vlees. Nadeel van een houtskoolbarbecue is vaak dat het vet rechtstreeks in de gloeiende kolen druipt en dus stank en grote vlammen kan veroorzaken. Dit voorkom je door maar de helft van de bodem met gloeiende kolen te bedekken. Dan heb je wel de hitte maar geen vlammen door lekkend vet. 

Gas- of electra-barbecue  

is meteen klaar voor gebruik. De barbecue is gevuld met lavastenen die verhit worden met behulp van vloeibaar gas (butaan of propaan). Na het ontsteken van het gas is de barbecue binnen een kwartier warm genoeg om te grillen. De elektrische barbecue (derde van links) is vrijwel meteen klaar. Het apparaat verbruikt behoorlijk wat stroom en vergt meestal een geaard stopcontact. Wel is de warmte het meest constant van alle apparaten. De gas- en elektrische barbecue's hebben als voordeel dat er lekgootjes aanwezig zijn voor het uitdruipende vet. 

Buitenkeuken

De meeste luxe vorm van kokkerellen is met behulp van de "buitenkeuken" (rechts). Ingenieuze apparaten waarop verschillende werk-methoden mogelijk zijn. Er zijn twee soorten buitenkeukens. Verrijdbare en vaste keukens. De beschikbare ruimte en plaats zijn bepalend voor een aankoop. Verder is het van belang wat je op deze keuken wilt bereiden en ook voor hoeveel personen. Vooral de technische aspecten zoals de kwaliteit van de grill en/of het kookgedeelte zijn belangrijk en bepalen voor een groot deel de forse uitgave. Uiteraard speelt de eigen voorkeur en het beschikbare budget een grote rol bij de aanschaf van een buitenkeuken. 

Oklahoma Joe barbecue smoker

Hiernaast een afbeelding van de legendarische 'Oklahoma Joe barbecue smoker'. Deze van ijzer vervaardigde robuuste rijdende keuken is een begrip in Amerika. Ruim 300 jaar geleden werd het patent al aangevraagd en hij voldoet nog steeds. Met dit apparaat kun je grillen, koken, bakken, stoven, voor- en nagaren en zelfs roken. (klik op de foto voor een vergroting)

In de rechter vuurbak stook je een vuur met behulp van hout of houtskool. Vervolgens kun je bovenop dit vuur, op het grillplateau, verschillende kleinere producten als hamburgers en steaks grillen. De liggende bak ernaast gebruik je als oven vooral voor de grotere stukken vlees als haantjes, spareribs, rollades en hammen. Het staande deel aan de linker kant is de rookkast. Het voordeel van de Oklahoma Joe is dat het vlees niet met het vuur in aanraking komt en verbranden vrijwel niet mogelijk is. Extra rook maak je door vochtige houtsnippers over het vuur in de vuurbak te strooien. 
 

BBQ smoker

Deze Excel 20 Elite met een diameter van 50 cm is de grootste ProQ BBQ Smoker. Met de Excel 20 Elite kunt u Barbecueën (direct en indirect), Roken, Grillen en Stomen. Je kunt heel eenvoudig kolen / water toevoegen of het gerecht controleren via de 2 toegangsdeurtjes zonder veel warmte verlies Doordat de barbecue modulair is opgebouwd kun je zelf bepalen hoe je het gerecht gaat bereiden. Je kunt de smoker opbouwen als handzame kogel BBQ, volwaardige rook ton of als Bullet (water)-smoker. De ProQ Excel 20 Elite wordt geleverd met : 

• 5 vlees- / vishaken. 
• Nauwkeurige dekselthermometer 10 - 280 °C RVS. 
• Hittebestendige inklapbare handvaten voor ruimte besparing en gemakkelijk transport. 
• 2 RVS grillroosters met geïntegreerde handgrepen. 
• Siliconen temperatuuroogjes op elk kookniveau voor losse temperatuurmeters. 
• Waterpan welke ook te gebruiken is om te wokken of te frituren. 
• 4 luchtroosters voor nauwkeurige temperatuurregeling. 
• Kolenmand met geïntegreerde handgrepen. 
• 3 solide aluminium poten voor optimale stabiliteit.
• RVS sluitingen om elk niveau goed op elkaar aan te sluiten.

De hoogte van de smoker is120 cm met een 50cm diameter. De smoker heeft meerdere grilllagen met een totale kookcapaciteit van 34,0 kg Gewicht 26,0 kg.

Voor meer informatie kijk je op Beef & Steak

OFYR

De OFYR is een open kooktoestel voor buiten. Het is een ideale oplossing voor eetcafés en restaurants, maar kan ook uitstekend in de achtertuin gebruikt worden. Het toestel biedt een nieuwe manier van koken en maakt daarnaast terrassen en binnenplaatsen extra warm en gezellig. Midden in de kom wordt een houtvuur gestookt. De kegelvormige vuurschaal heeft een brede, vlakke rand die fungereert als een zeer efficiënte kook- en bakplaat. doordat de warmte vanuit het centrum vloeiend naar de rand straalt. Met als resultaat uitstekende temperaturen op de kookplaat. Op de rand kun je alles koken en bakken van een ei tot een heerlijke steak. OFYR opent een nieuwe wereld van mogelijkheden voor het koken buiten. Dankzij de grote ronde plaat kan je met één OFYR goed uit de voeten voor een grote party.

Voor meer informatie kijk je op de site van Ofyr. 
 

Big Green Egg / Kamado

Deze in Amerika veel gebruikte en succesvolle barbecue is een moderne versie van de ruim 1000 jaar oude 'kamado' (kleipot) uit Japan en China. Het toestel is eivormig en de mogelijkheden zijn legio. Zelfs het bereiden van complete maaltijden is geen enkel probleem. 

Door het warmtecirculatiesysteem blijven de smaak, de kleur en de geur van het te bereiden eten optimaal behouden. Daarnaast wordt door de verwarming die helemaal rondom circuleert vlees veel sneller gaar en blijft het mooi mals.

De wand van de Egg is gemaakt van hittebestendig keramiek dat heel hoge temperaturen verdraagt en desondanks goed isoleert. Daardoor wordt de buitenkant nauwelijks warm. De Egg kan gemakkelijk geopend worden en is uitermate stabiel en goed verplaatsbaar. Het aansteken en het goed regelen van de temperatuur zijn eenvoudig evenals het reinigen. De binnenkant is zelfreinigend en de buitenkant heeft een vrijwel onverwoestbare glazuurlaag. De vuurhaard op basis van houtskool is maar klein en de wind kan er geen vat op krijgen. Het toestel kan daarom in de zomer en de winter gebruikt worden. Zelfs bij vorst en regen. 

De Big Green Egg is in verschillende formaten verkrijgbaar. 

Pallet barbecue

Een pallebarbecue is een barbecue op basis van pallets. Via een hopper (wormwiel) worden de pallets aangevoerd naar de verbrandingskamen. Daar brandt een gloeispiraal die ze laat ontbranden.

Foto: Weber

Tandori oven

Een tandori oven is een klassieke Indiase aardenwerk kookpot gemaakt van klei. De oven is rond en wordt, in de moderne uitvoering, tegenwoordig vaak voorzien van een metalen geisoleerde mantel. De oven wordt verhit met behulp van houtskool dat aangestoken wordt via de deur aan de onderkant. Wanneer de oven voldoende is verhit, de temperatuur kan oplopen tot wel 400°C, worden de spiesen met gemarineerd vlees rechtstandig in de oven geplaatst. Zodanig dat het niet de kolen op de bodem en de wanden raakt. Door de extreme hitte is het vlees vaak in de helft van de tijd gaar. 

In de tandori oven kun je van alles bereiden. Van kip en lam tot gehaktballen, kebabs en brood. Van belang is wel dat het vlees gedurende een nacht wordt gemarineerd in een mix van kruiden, specerijen , yoghurt en citrusvruchtensap. 

Skottelbraai

De skottelbraai komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Wanneer de boeren in het open veld aan het werk waren, namen ze voor hun avondeten een oude ploegschaar, stookten er een vuur onder en bakten daarop het vlees. De moderne skottelbraai is in de basis een grote schotel, een soort wok, die verhit wordt en waarop je allerlei lekkers kunt bereiden. Tegenwoordig is de braai gemakkelijk ‘om te bouwen’ tot een barbecue, kookplaat, grill of paellapan. Hij werkt op gas, houtskool of boven een houtvuur. Het bakken op de braai gaat snel en door het gebruik van de dichte schotel komt aanbranden minder voor omdat het vlees niet met het open vuur in aanraking komt. 

Tafelbarbecue

De tafelbarbecue is de verkleinde variant van een gewone barbecue. Ze zijn verkrijgbaar op gas, electriciteit en kolen. Door hun groote zijn ze vaak heel geschikt om mee te nemen op vakantie. Ook zijn ze prima te gebruiken op het balkon. 

Foto: Tompress.com

Balkonbarbecue

Deze roestvrij stalen balkonbarbecue van Gizzy's kan over vrijwel iedere balkonrand geplaatst worden. Door een aparte binnenbak is het reinigen geen probleem.. De bbq bevat een rooster en een bakplaat zodat je verschillende bereidingswijzen kunt toepassen. 
De afmeting bedraagt 60x30x18 cm. 

Driepootbarbecue

Met deze barbecue driepoot wordt buiten koken heel makkelijk. De barbecue bestaat uit een stellage van drie poten waaraan boven vaak een katrol is bevestigd om de hoogte van de opgehangen pan te kunnen wijzigen. Je zet de hele stellage boven een houtvuurtje of plaatst er een vuurschaal onder. Aan de stellage kun je werken met een bakplaat, een barbecuerooster en/of een sudderpan die doormiddel van kettingen verstelbaar zijn in hoogte. De zwenkbarbecue zoals deze driepoot ook wel wordt genoemd wordt in Duitsland vaak gebruikt voor het bakken van de bekende Beierse braadworsten. 

De sudderpan wordt wereldwijd ook wel een 'Dutch oven' genoemd.
Meer weten ga naar Wikipedia Dutch oven.
 

Barbecuewok

Er zijn tegenwoordig uitstekende wokpannen te koop die zo op de brandende barbecue gezet kunnen worden. Ze zijn er als losse wok, maar ook met de bijbehorende standaard om de wok stevig te laten staan. In principe kun je met deze wok hetzelfde bereiden als op een fornuis. Zorg voor een goede handgreep want de wok wordt op de barbecue bloedheet.

Dutch oven

Een Dutch oven is eigenlijk niets anders dan een stevige gietijzeren pot. De oven heeft zijn naam te danken aan een Engelsman die een paar honderd jaar geleden in Nederland de kunst van het gieten van deze pannen afkeek. De pot is tegenwoordig vaak uitgevoerd met pootjes en in ieder geval met een hengsel zodat je hem aan een driepoot boven een vuur kunt hangen. Officieel is de pan voorzien van een opstaande rand zodat je hete kolen op de deksel kunt leggen om het gaarproces in de pan te kunnen verbeteren. In de pan kun je allerlei gerechten maken. Het braden van grotere stukken vlees, het maken van stoofpotten, soepen en het bakken van brood en dergelijke is allenmaal geen probleem. het aardige van de Dutch oven is dat je met deze kookmethode eigenlijk weer terugkeert naar heel vroeger. Een pot boven het vuur. 

Koksteen Brick

De kooksteen is gemaakt van een speciale kleisoort waardoor de bak vuurvast is. De bak is geschikt voor oven, grill, magnetron, barbecue en op open vuur. De kooksteen kan prima gevuld worden met jouw favoriete ingrediënten. De deksel moet voor het gebruik ongeveer 15 minuten in koud water worden gelegd. Verwarm de gesloten bak. Door het verdampen van dat water gaat de inhoud stomen en ontstaat er een heerlijk gerecht. 

Meer info: Vuurbak

Kipstomer

Dit apparaat is ontworpen om gevogelte te garen op een barbecue met behulp van bier of een andere gekruide vloeistof. Het bestaat uit een schaal met een vaste vloeistofbeker, een metalen kern die over de beker past en de stoom geleidt en een stoomstop. Je gebruikt de stomer als volgt: Vul de vloeistofbeker met bier of een ander favoriet drankje en voeg eventueel kruiden toe voor extra pit. Schuif de gekruide kip over de stoomgeleider en plaats het geheel over de vaste vloeistofbeker in de schaal. Plaats des toomstop in de nek holte en stel de gevogelte brander op het rooster van de de kookplaat.

Houtskool en houtskoolbriketten

Links de briketten (geperst houtskool) en rechts de gewone houtskool. Het voordeel van briketten is dat ze veel gelijkmatiger branden en een beter eindresultaat geven. Koop altijd brandstof waarbij op de verpakking staat dat het geschikt is voor het roosteren van levensmiddelen. Gebruik nooit geverfde, geïmpregneerde en harshoudende houtsoorten. Deze soorten bevatten giftige stoffen en beïnvloeden daarnaast de smaak negatief. 

Aanmaakblokjes

De witte aanmaakblokjes zijn vervaardigd van aardolieproducten. Dat kun je ook ruiken. Ze ruiken namelijk naar spiritus. De bruine blokjes zijn meestal vervaardigd van zaagsel dat is vermengd met paraffine of plantaardige olie. Beide producten moet volledig opgebrand zijn wanneer je gaat barbecueën. Vlees is erg gevoelig voor bijsmaakjes en die proef je meteen bij een onvolledige verbranding van de blokjes. Daarom is niet iedereen gecharmeerd van deze 'chemische' producten. 

Aanmaakgel

Brandgel is een redelijk alternatief voor het aanmaken van de houtskoolblokjes. Spuit deze gel over de stapel houtskoolbriketten en steek de gel pas aan wanneer de fles niet meer in de buurt staat. Gebruik deze gel nooit wanneer de kolen al branden. Het risico voor een ontploffing is dan levensgroot aanwezig. Laat de gel goed opbranden want ook dit product veroorzaakt een nare bijsmaak en een olieachtige afzetting op de lekkernijen. 

Kernthermometer

Het meten van de kerntemperatuur is belangrijk om te weten wanneer een stuk vlees voldoende is gegaard om te serveren. Zonder een kernthermometer wordt het al snel gokken om een mooi gegaard gerecht te serveren. Bedenk wel dat elk soort vlees een andere gaartijd heeft. Vraag aan jouw slager de juiste kerntemperatuur of raadpleeg oven- of barbecuekookboeken die vaak de juiste kerntemperaturen vermelden. 

Elektrische ontsteker

De meest ideale manier om de barbecue aan de praat te krijgen is deze elektrische ontsteker. Je bedekt hem met kolen en steekt de stekker in het stopcontact. Het apparaat begint dan rood te gloeien en binnen 10 tot 15 minuten gloeien de kolen voldoende om lekker en vooral zonder nare bijsmaakjes te kunnen barbecueën. 

Barbecuevork

De barbecuevork wordt in het vlees gestoken en meet of het vlees gereed is om te eten. De dunne tanden beschadigen het vlees nauwelijks dus dat is geen probleem. De vork is voorzien van een duidelijke display. Er zijn instelling voor: rund- en varkensvlees, lam, kip en kalkoen. Je kunt ook instellen of het vlees medium of doorgebakken moet worden.

Rösle vleesvorken

Een handige kleine vork die je kunt gebruiken bij het oppakken van groot vlees van de barbecue. Ook zijn de vorken handig bij het uit elkaar trekken van pulled pork. 

Gezien bij: Fonq

Grildraad

Een firewire oftewel grildraad is eigenlijk niets anders dan een buigbare metalen draad waaraan je stukken vlees, vleeswaren, groenten en fruit kunt rijgen. Op die manier maak je zelf een reuzenspies. Een lekkere manier om voor meerdere eters in één keer een heerlijke spies te bereiden. 

Lavastenen

De lavastenen worden vooral voor de gasbarbecue gebruikt. De stenen liggen op een rooster boven de branders. Ze vervangen de kolen in de barbecue en kunnen steeds weer opnieuw gebruikt worden. Lavastenen gloeien als kolen, zijn poreus en laten de hitte goed door. Daarnaast hebben ze een groot absorptievermogen waardoor vet en andere verontreinigingen worden opgenomen en vrijwel volledig worden verbrand. 

Barbecuegereedschap

Het barbecuevuur is heet en het risico van brandwonden is duidelijk aanwezig wanneer je niet over het gewenste gereedschap beschikt. Neem altijd gereedschap met een houten handvat of gebruik kunststof gereedschap dat hitte bestendig is. Deze laatste materialen zijn wel een stuk duurder maar blijven langer mooi. Gebruik bij het vlees de vork zo min mogelijk. Prikken in vlees is funest voor een sappig eindresultaat. 

BBQ Branding Iron

Met behulp van dit brandijzer en 52 letters en spaties kun je namen of slogans inbranden op je eigen steak. Maak de tekst op het iron en laat de brander goed heet worden. Schroei vervolgens de tekst op het vlees.

Foto: Bol.com

Aluminiumfolie 

Om kwetsbaar vlees of sterk vetverliezende vleessoorten als speklappen beter te kunnen grillen kun je er aluminiumfolie onder leggen. Je kunt ook gebruik maken van aluminiumschaaltjes. Pas op met het uitgelekte vet. Het is bloedheet en kan vervelende brandwonden veroorzaken. 

Draaispit

Wanneer je zin hebt om een grote stuk vlees als een rollade of een hele kip te grillen dan is een draaispit onontbeerlijk. Je installeert het apparaat, inclusief het motortje, en je hoeft alleen de buitenkant van het vlees zo nu en dan met olie in te kwasten voor een smakelijk eindresultaat. 

Marinade injector

Om vlees snel met een speciale smaak te vervolmaken wordt de marinadeinjector gebruikt. Het is een soort grote injectiespuit met een naald die aan de zijkanten verschillende openingen heeft. De punt is gesloten. Met deze spuit wordt de marinade snel en hygiënisch tot in het hart van het vlees gebracht. 

Kwast

Gebruik voor het inkwasten van het vlees een goede kwast waarvan de haren niet loslaten. 

Invetkwast

Een hittebestendige kwast met siliconenhaartjes. Uitermate geschikt voor het inkwasten van vlees op de barbecue. 

Houtskoolstarter

Stop onderin de houtskool starter een paar kranten. Zet de starter in de barbecueschaal en vul hem met kolen. Steek de krant aan de onderkant aan met een gasaansteker of een lange lucifer. Na enkele ogenblikken ontstaat een rookkolom waarna de kolen beginnen te gloeien. Wanneer het houtskool oranje gloeit dan beur je de kap op en verspreiden de kolen zich over de bodem. Plaats daarna het rooster en grillen maar. 

Grillklemmen

Voor het gebruik van zachte en/of onhandelbare vlees- en visproducten is een klaprooster heel geschikt. Het bestaat uit twee delen waar je het vlees tussen klemt. Dat blijft dan mooi in model en is tevens gemakkelijk te draaien. Vaak zitten er ook uitsteekstel aan de klem waardoor deze op verschillende hoogtes boven de gloeiende kolen kan worden gehangen zodathet gevaar van verbranden veel minder wordt. 

Kiphouder

Speciale rvs-stalen houder waar de kip zo overheen kan worden geschoven. Het grote voordeel van deze houder is de gelijkmatige verwarming en garing van de opgeschoven kip. 

Voor meer informatie kijk je op
Beef & Steak

Spareribs rek

Het rek is bij uitstek geschikt om meerdere stukken sparerib rechtstandig te grillen. De ribs worden daardoor mooi rondom bruin en gaar. Je plaats het rek op het rooster. 

Voor meer informatie kijk je op
Beef & Steak

Steak rek

Een rvs rek dat zo op het rooster kan worden geplaats en plaats bietd aan cowboysteaks, t-bones en spareribs

Klein spul- / rookmand

Handige mand om van alles in te leggen wat normaal tussen de roosters verdwijnt. Ook heel geschikt om vlees in te roken. Past op de Elite Frontier en de Elite Excel 20 BBQ/Smokers, maar ook op een open gewone barbecue. 

Voor meer informatie kijk je op
Beef & Steak

Schoonmaakborstel

Na het barbecueën is het zaak om het rooster goed schoon te maken. Stook de barbecue nog even goed op met behulp van kooltjes of enkele brandende stukken hout waardoor het rooster goed heet wordt. De vleesresten verbranden dan en kunnen met een staalborst uitstekend schoon gemaakt worden. 

 

Barbecueplanken

Eeuwen geleden gebruikten de Indianen de ceder houten plank om hun vis en vlees te grillen. Topkoks over de hele wereld gebruiken de plank vanwege de unieke en rijke smaak die deze manier van koken met zich meebrengt. Nu kun je gebruik maken van de mogelijkheid zelfs buiten te genieten van de cederhouten barbecue plank. Makkelijk te gebruiken bij het grillen van vis, vlees of groenten. Geschikt voor alle soorten BBQ's, zowel gas als houtskool. Gezonde, vetvrije en smaakvolle manier van koken. Barbecue planken komen van onbehandeld en natuurlijk gewonnen hout en zijn 1 á 2 maal te gebruiken. Ze worden geleverd met een aantal recepten.

Meer info bij: Koken op Hout 

Houtvellen

Deze vellen worden net als de planken vervaardigd van cederhout. Het zijn dunne vellen van onbehandeld hout. Wereldwijd werken chef-koks nu met deze vellen vanwege de unieke smaak en geur die met deze methode wordt bereikt. De vellen worden van te voren in water geweekt en vervolgens om het te bereiden vlees of de vis gewikkeld waarna het pakketje in de oven of op de barbecue wordt bereid.

Meer info bij: Koken op Hout 

Rooksnippers

Natuurlijk kun je op jacht gaan naar gewone houtsnippers, maar de kans op verontreiniging is dan levensgroot aanwezig. Snippers gemaakt van bewerkt hout bevatten allerlei giftige stoffen en wanneer die verbranden dan worden ze door het vlees opgenomen. Gebruik voor een directe rook bij voorkeur schone beukenhoutkrullen of -snippers. Die gebruikt de slager ook voor zijn rook- en kookworst. Dat geeft de mooiste naturel smaak. Steek de krullen aan en spray er wat vocht overheen voor een mooie rookontwikkeling.

Houtsoorten

Er zijn veel varianten op de markt die van verschillende houtsoorten zijn gemaakt. Ze zijn verkrijgbaar van bomen als eiken, appel, kersen en wat er plaatselijk maar voorhanden is. Ook zijn er snippers te koop van gemalen whisky-vaten en die zorgen voor een wel heel aparte geur en smaak. 

foto: rode beuk en donkerbruine berk
 

Hickorysnippers 

Okkernootboom uit Noordoost-Amerika met hard en zeer taai, veerkrachtig hout, o.a. gebruikt voor ski`s en skistokken. Snippers worden gebruikt om mee te roken en geven een speciale notenrookgeur. 

Woodpellets

zijn een unieke vorm van natuurlijk hout. Ze worden gemaakt door alle lucht uit het hout te persen, waardoor het hout een veel dichtere structuur krijgt. Woodpellets zorgen sneller voor een intense rook dan andere smaakversterkers. De pellets worden vervaardigd van schoon hout zodat er geen giftige stoffen aanwezig zijn. Hierdoor is het een milieuvriendelijk product. Slechts een handjevol pellets is nodig om een gerecht optimaal te roken. De pellets hoeven bovendien niet eerst in water te wellen.

van links naar rechts: den, beuk en zonnebloempallets.
 

Pecansnippers 

De pecannoot komt van nature voor in het zuiden van de Verenigde Staten. Hij wordt in gebieden met een subtropisch klimaat aangeplant. Het hout van de boom is hard en wordt voor de fabricage van parket gebruikt. Met de snippers kan worden gerookt. 

Spaanderbakje

Om te roken zijn er verschillende mogelijkheden. Op de eerste plaats heb je de grotere en vooral veer duurdere barbecues waar je naast grillen ook mee kunt roken, dan heb je de speciale rookkasten en tot slot kan het allemaal veel eenvoudiger door te roken met een spaanderbakje. Dit bakje vul je met houtspaanders van jouw voorkeur en dat plaats je boven op de hete kolen. Door de hitte zullen de ze gaan roken en wanneer je dan de deksel van jouw barbecue sluit dan zal de rook binnenin circuleren en voor een heerlijke smaak van het vlees zorgen. 

Vloeibare rook

In Amerika wordt bij het barbecueën regelmatig gebruik gemaakt van vloeibare rook. Niet iedereen is het daar mee eens en zegt liever echt te gaan roken dan zo'n chemisch goedje te gebruiken. De ander zegt er niets mis mee is. Vloeibare rook is een destillaat dat bestaat uit alcohol waaraan houtrook die is opgevangen in een vloeistof is toegevoegd. 

 

Barbecuekruiden

Strooi de speciale kruiden op het gloeiende houtskool onder uw gerechten zodat het aroma door het vlees opgenomen wordt. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar.

 

- Publicatiedatum: 5 March 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl