Tegenwoordig komt het vlees, in het beste geval van de slager en anders van de supermarkt. In de meeste gevallen leest de consument op de verpakking van welk dier het vlees afkomstig is. Het is voor velen zelfs niet eens mogelijk zich een goede voorstelling te maken van het leven van het beest waar ze iets van eten. 

Vroeger was dat heel anders. Toen werden de dieren nog op de boerderij geslacht. 'Vers-inspiratie" laat je via deze pagina's zien hoe dat in zijn werk ging. Het was een waar feest dat in het najaar plaats vond. Iedereen hielp mee om de wintervoorraad op peil te brengen. Boeren, knechten en meiden. En niet zelden stak ook de naaste buur zijn of haar handen uit de mouwen. Na afloop van de slacht hield men de slachtvisite zodat de hele buurt kon zien wat voor geweldig vlees en worst weer op tafel kwam. Volgens oud gebruik werd, net als bij het slachten zelf, een goede borrel geschonken. 

Bij de beschrijving van de huisslachting is uitgegaan van de situatie in het oosten van Nederland, de Achterhoek.

Copyright 2019 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl