De Meat Your Future Karavaan

Regelmatig hoor je onderweg van collega- slagers dat het niet echt eenvoudig is om aan goede slagersleerlingen te komen. Dat heeft voornamelijk te maken met de onbekendheid van ons vak. Ouders gaan met hun kinderen veelal naar de supermarkt en komen niet al te veel in een moderne speciaalzaak. Dat is jammer. Niet alleen vanwege het feit dat ze dan niet bij je kopen, maar ook omdat er dan geen verbetering komt in de bekendheid van ons prachtige vak.

Het SOVVB, de stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf heeft daar het volgende op bedacht. Ze toeren, onder leiding van Anouska en Harold, met de ‘meat your future karavaan’ door heel het land van januari tot juni en van september tot december. Ze bieden een speciale interactieve les over de slager en zijn vak. Door middel van beroeps- en opleidingsvoorlichting krijgen leerlingen uit het 3e en 4e jaar van het vmbo met een BBL-profiel of havo een duidelijk beeld van onze branche. Er is ook een speciale les voor vmbo 1 en 2. In de interactieve les van 50 minuten voor eerste- en tweedejaars staat het slagersvak en de ambacht centraal. Voor alle leerlingen, maar speciaal voor hen die geïnteresseerd zijn in voeding of koken, biedt de slagerij veel uitdaging en kansen. Werken in de slagerij is zo veel meer. Denk aan het maken van vleesproducten, vleeswaren, maaltijden maar ook tapas en lekkere hapjes en het adviseren van klanten over de bereiding. Werken in de slagerij is uitdagend, veelzijdig en het verdient een leuke boterham. Van winkelmedewerker tot een eigen zaak... vrijwel alles is mogelijk in de slagerij.

In het kort biedt de karavaan het volgende:

  • De karavaan rijdt van januari tot juni en van september tot december.
  • Per klas duurt de les 50 minuten
  • De karavaan biedt een interactieve, gezellige les met beroeps- en opleidingsvoorlichting.
  • Het bezoek is kosteloos; met een minimum van 3 klassen van 25 of meer leerlingen per bezoek

Wat kun je als slager met de karavaan.
Regelmatig wordt aan een ondernemer gevraagd een gastles te komen verzorgen op een school. Niet iedere slager is daartoe instaat. Enerzijds omdat de tijd ontbreekt en aan de andere kant heeft niet iedereen het lef en de kunde om voor een klas leerlingen te gaan staan. Het invullen van een goede en aansprekende les is namelijk niet eenvoudig. Niets aan de hand. De ‘meat your future karavaan’ kan je helpen. Stap zelf naar een VMBO-school en biedt deze mogelijkheid aan of biedt de decaan of de leraar, die om jouw hulp heeft gevraagd, aan om samen met jou de karavaan naar school te halen. Dan krijgen de leerlingen een professionele en leerzame les die aanslaat. De karavaan zorgt voor de les en jij voor een aantal smakelijke hapjes afgestemd op de doelgroep. Dat wordt een feest van kennismaking met ons vak en dat levert, op lange termijn, gegarandeerd meer leerlingen op.

Je kunt meer over deze slagers-onderwijs-happening lezen en om informatie vragen via de site slagers.nl

- Publicatiedatum: 22 September 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl