Na het slachten worden de grote slachtdieren in hanteerbare delen verdeeld. De varkens gaan in de lengte door het midden en de runderen worden in bouten verdeeld. Een koe bestaat uit 2 voorbouten en 2 achterbouten. De kleinere slachtdieren worden meestal niet verdeeld. Op deze manier zijn de beesten beter hanteerbaar. Ook is het mogelijk dat de karkassen al verderverdeeld worden in de zogenaamde 'technische delen'. Een ham, of een stuk entrecôte zijn voorbeelden van een technisch deel. Op het moment dat de slager de delen in huis krijgt begint het bewerken van het vlees tot materiaal dat geschikt is voor gebruik in de worstmakerij, voor het maken van vlugklaarartikelen (Veka's) als hamburgers en dergelijke en voor de verkoop aan de klant. 

Klik hier voor extra informatie 

Copyright 2019 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl