Zoals altijd wil de mens haar grenzen opzoeken. Alles moet beter en groter. Dat geldt ook voor vlees, vleeswaren en aanverwante artikelen. Zo vind je overal op het internet producten op basis van vlees waarmee men heeft geprobeerd een record neer te zetten. Dat gebeurt vaak tijdens een tentoonstelling, tijdens openingen van nieuwe bedrijven of ter gelegenheid van een jubileum in een  plaats of een dorp. Niet zelden is de plaatselijke slager de organisator van zo'n festijn. 

Vers-inspiratie selecteerde een aantal aparte 'maxi' lekkernijen. 

Klik op de foto voor een vergroting.

Nederland

grootse vleeswarenschotel

De grootste vleeswaren- schotel ter wereld in 1990 werd vervaardigd tijdens de opening van het nieuwe pand van Vleeswaren Groothandel Van de Born in Hoevelaken. De schotel had een omtrek van meer dan 16.00 meter en een doorsnede van bijna 5.00 meter. De schotel bevatte 969 kilo vleeswaren verdeeld over een aantal stukken en meer dan 6000 plakjes worst en vleeswaren.

Foto en meer informatie op: Munchies.vice.com

Nederland

duurste hamburger ter wereld

Hamburgerkoning Diego Buik haalde het Guiness Book of Records met de duurste hamburger ter wereld. de lekkernij kost maar liefst € 2050.00. De basis is Wagyu vlees mat toevoegingen  van kaviaar, kreeft, foie gras, witte truffel Remeker kaas en de Japanse fruittomaat. Het broodje is bedekt met bladgoud. Ook de saus is heel bijzonder vanwege een  meer dan 30 jaar oude sojasaus en het gebruik van kreeft.

Nederland 

langste rollade ter wereld

Op 23 december 2012 knoopten oud-slagers, medewerkers van de Koninklijke Nederlandse Slagersbond (KNS), van de Slagers Vak School (SVO) en tal van vrijwilligers met de hand de langste rollade ter wereld. De 155,25 meter werd na het behalen van het record opgedeeld in circa 2200 rollades en uitgedeeld aan de regionale voedselbank en een deel van de opbrengst ging naar het inloophuis Kennemerland. Een uitstekende promotie voor de ambachtelijke slagers van Nederland.

Nederland

grootse gehaktbal ter wereld

Op 1 juni 2014 maakte slager Johannes Hoekstra van slagerij de Schrans uit Leeuwarden de grootse gehaktbal ter wereld met een gewicht van 643 kilo. Ze gebruikten het gehaktvlees van 2 koeien en 6 varkens en 60 kilo kruiden. De bereidingstijd bedroeg ruim 30 uur. Ze bakten de bal in een speciale oven van 280 meter breed en 2.85 meter hoog. De Friese monsterbal is in kleine porties verkocht en de opbrengst ging naar het Ronald Mc Donald huis.

China

grootste salami

Met interesse wordt 's werelds zwaarste salami bekeken. De worst weegt maar liefst 65 kilo en is ongeveer 220 cm lang. Hij werd gemaakt ter gelegenheid van China's landbouw handelstentoonstelling in Anhui.

Japan

towerburger

Zeven hamburgers op elkaar, daar krijg je geen mond omheen. Aan vlees ligt er ongeveer 1,5 kilo tussen deze broodjes die vanuit een Japanse hamburgerketen worden verkocht.

 

Mexico

langste hotdog

De huidige langste hotdog ter wereld is 76.23 meter lang. Hij werd door plaatselijke middenstanders van Monterrey in Noord-Mexico met behulp van het gemeentebestuur gemaakt in september 2008. Na de recordpoging werd de hotdog in stukken gesneden en gratis uitgedeeld...u1c

Italië

grootste mortadella 

In Bologna en omgeving kan de gekookte worst die bekend staat als 'Mortadella' met gemak meer dan 200 kilo zwaar zijn. Op de foto hierboven staat een reusachtig exemplaar gemaakt ter gelegenheid van een locale beurs. Het gekke van deze worst is dat hij het lekkerste gegeten kan worden wanneer de plakken zo dun mogelijk worden gesneden.

Paraguay

grootse barbecue

Op 26 oktober 2008 grilden ruim 30.000 deelnemers hun rundvlees in Mariano Roque Alonso een stad van ongeveer 65.000 inwoners in Paraguay. Ze grilden ruim 28.000 kilo rundvlees boven open houtskoolvuren die een oppervlakte van 60 bij 100 meter besloegen. 

China

langste paardenworst

Met het gebruik van de darmen van 30 paarden maakten 5 broers van een slagerij in Xinjiang in het noorden van China een Kazakse paardenworst van maar liefst 1265 kilo. Het vlees kwam van 8 paarden. De broers kregen het certificaat van de langste paardenworst in een natuurdarm. Op de foto zie je de worst die op dat moment nog niet is gekookt of gedroogd. 

Kroatië

langste braadworst

In de Oost-Kroatiese stad Vinkovici hebben leden van de 'Slavonian Home Kulen-Kulin' association, in 2009 een 530 meter lange braadworst gemaakt. In het kader van een project 'kom naar Kroatie'. Men had het vlees van 28 varkens (400 kilo) nodig evenals 40 kilo paprika, 10 kilo zout, 2,5 kilo specerijene en 5 kilo verse gehakte knoflook. 

Zuid-Afrika

grootste pizza

In Johannesburg werd 's werelds grootste pizza gemaakt in 1990. Hij had een doorsnede van 37,4 meter. De makers van de Pick 'n Play supermarket hadden ongeveer 500 kilo meel, 8oo kilo kaas en 900 kilo tomatenpuree nodig. 

Zuid-Afrika

langste gegrilde boerewors

AfriForum Jeugd grilde een 514,5 meter lange boerewors met een gewicht van 420 kilo tijdens het Windpomp Festival in Mookgophong (Naboomspruit). Veertig mens sterk lukte het om de worst mooi te grillen en niet te laten breken tijdens de feestelijke braai. De worst werd na afloop verdeeld over de verschillende bejaardentehuizen in de wijk en ook de gepensioneerden kregen die dag een gratis bord eten. 

Zuid-Afrika

langste sosatie

Een sosatie is de Zuid-Afrikaanse variant van de shaslick. In 2008 maakten 440 deelnemers uit Newcastle in KwaZulu-Natal er één van 2,1 kilometer lang. Men gebruikte 3100 kilo vlees, 36.600 uien, 24.500 stukken gedroogde perzik en 4.500 groene pepers. En er werd gestookt op 15.000 kilo houtskool. Volgens de berichtgeving destijds was het geheime ingrediënt de 'volharding'. Dat vanwege de enorme regenstorm halverwege de recordpoging. 

Amerika 

grootse gehaktbal

De eigenaren van Nonni's Italiaans restaurant in Concord, in de staat New Hampshire, bakten een mega-gehaktbal van maar liefst 110 kilo. Matthew Mitnitsky, de eigenaar, zei dat het Guinness Book of World Records het record had bevestigd. Mitnisky die de gehaktbal maakte als een reclamestunt stond er op dat de hele bal eetbaar was. Al met al duurde het drie dagen voor de bal gaar was en hij werd gegeten tijdens een gehaktballen eetwedstrijd. 

Engeland

Duurste 'hamburger' ter wereld in 2015

In het Honky Tonk restaurant in Londen serveren ze de "Glamburger" gemaakt van 220 gram Kobe Wagyu gehakt, 60 gram Nieuw-Zeeland hert en zwarte truffel brie. De hamburger wordt op smaak gebracht met gerookt Himalaya zout en geserveerd met een Canadese kreeft gepocheerd in Iraanse saffraan. Bovenop de kreeft ligt doorregen spek gecoat met maple-syrup, Beluga kaviaar en een op hickory gerookt eenden ei bedekt met eetbaar bladgoud. Het broodje wordt gekruid met een Japanse matcha en room mayonaise en bedekt met bladgoud. De afwerking komt van mango en champagne jus en geraspte witte truffel. De prijs: "circa € 1700.00". 

Engeland

duurste "Burger-king" ooit

Burger King lanceerde "The Burger". De duurste hamburger ter wereld. Gemaakt van ingrediënten uit 7 verschillende landen. Men gebruikte Wagyu vlees op smaak gebracht met saffraan, witte truffels, Christal champagne, ui, Pata Negraham, Modena balsamico azijn, biologische witte wijn, sjalotjes in mayonaise en roze Himalaya steenzout. De burger kostte maar liefst € 120.00. De opbrengst kwam ten goede aan een Londens Kinderfonds, dat kinderen helpt in hun strijd tegen misbruik en armoede. 

Amerika

quadruple bypass burger

Op 13 april 2012 ontving de fastfoodketen Heart Attack Grill in Las Vegas een wereldrecord certificaat voor de meest calorierijke hamburger burger ooit. De burger die 1,44 kilo weegt telt maar liefst 9982 calorieën dat is 6,91 calorieën per gram. Het maal bestaat uit vier forse hamburgers, spek, brood, kaas, rode ui, tomaten en uiteraard de bijbehorende saus.

Amerika

grootse hamburger 

Deze hamburger kun je eten in Denny's Beer Barrel Pub in Pennsylvania. Hij bevat 40 kilo vlees (circa 400 gewone hamburgers), 500 gram sla, 160 plakken kaas, vijf uien, twaalf tomaten. En dat alles. inclusief ketchup en mayonaise, ligt op een broodje!! van 15 kilo. 

Engeland

bacon bling sandwich 

Het duurste broodje bacon óóit: ruim €175,- Dit rijkelijk belegde broodje wordt verkocht bij Tangberrys in Cheltenham, Gloucestershire in Engeland. Wat zit er op? Bacon van een zeldzaam ras varken, plakjes truffel, truffelolie, saffraan, waterkers, een vrije uitloop ei en – meteen het duurste ingrediënt – eetbaar goud. Bijna te lekker om op te eten dus. Het broodje wordt verkocht om geld op te halen voor liefdadigheidsprojecten. 


 

- Publicatiedatum: 28 February 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl