Maandag 17 februari was voor 32 foodspecialiteitenwinkels een hoogtepunt. Zij werden bekroond tot de eerste Gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkels. Tijdens de ‘Uitblinkerslunch’ op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd werden de certificaten uitgereikt door Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland.

In samenwerking met de firma FOODBASE uit Wageningen is een totaal nieuw en transparante certificering opgezet waarbij ondernemers in foodspecialiteiten worden getoetst op vier gebieden namelijk winkeluitstraling, hygiëne & voedselveiligheid, klantgerichtheid en klanttevredenheid. Ervaren en getrainde inspecteurs en professionele mystery shoppers dragen zorg voor een totaal onafhankelijke certificering.

Nederland telt honderden foodspecialiteitenwinkels die zich met hun assortiment en kwaliteit richten op de consument die bewust inkoopt.

“Iedere dag wil je als ondernemer maximaal scoren en doe je hard je best om op alle vlakken te excelleren. De vernieuwde opzet van de Certificering Foodspecialiteitenwinkels biedt met de uitgebreide rapportages handvatten om het toekomstbeeld te waarborgen. Door het behalen van dit certificaat kunnen de ondernemers uitstralen dat zij bekroond zijn tot Gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkel!”, aldus Rick Brantenaar.

De ondernemer voldoet aan de eisen die een consument mag stellen aan een foodspecialiteitenwinkel op het gebied van hygiëne, inrichting, wettelijke normen, productkennis, assortiment, klantvriendelijkheid en uitstraling. Met het certificaat bewijst de ondernemer alle vakmanschap in huis te hebben en samen met zijn medewerkers continu inspanning levert om consumenten op de juiste manier te inspireren en adviseren.

De Certificering Foodspecialiteitenwinkels is een initiatief van het Vakcentrum, Foodspecialiteiten. De uitvoering berust bij de Stichting Foodspecialiteiten Nederland, Blekerijlaan 1, 3447 GR Woerden. Voor algemene informatie: www.foodspecialiteitenwinkels.nl
 

- Publicatiedatum: 19 February 2020

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl