Nextdeli, een nieuwe speler in de foodmarkt lanceert deze zomer een E-commerce platform voor de speciaalzaak markt.

Ondernemer en slagerszoon Ben Hansen start deze zomer met het nieuwe E-commerce platform NEXTDELI. In eerste instantie voor slagerijen, poeliers en delicatessenwinkels. Daarna wordt het verder snel uitgebreid naar kaas/noten winkels, viswinkels, bakkerijen en groentewinkels. Nextdeli wordt uitsluitend een B2B platform en is niet voor consumenten toegankelijk.

Nextdeli wil de speciaalzaakmarkt een kwaliteitsimpuls geven. “50 Jaar geleden waren er in Nederland 50.000 food speciaalzaken. Dat zijn er nu nog 5000. Het wordt tijd dat de speciaalzaak specialer wordt! Door het e-commerce platform worden de speciaalzaak en haar leverancier dichter bij elkaar gebracht. Dat biedt kansen voor de speciaalzaak ondernemer, maar ook voor diens leverancier!”

Er zijn duizenden producten op de markt beschikbaar en de reguliere groothandels hebben in hun distributiecentra maar een beperkte capaciteit. Ze kunnen bijvoorbeeld 1.000 verschillende producten aanbieden, terwijl slagers daar in deze tijd misschien wel behoefte hebben aan 10.000 verschillende kwaliteitsproducten om hun klanten te binden. Doordoor is niet alleen de keuze uit producten, maar ook uit leveranciers beperkt. Er zijn veel mooie, lokale leveranciers, die bijzondere en kwalitatief uitstekende producten leveren. Voor hen is het bijvoorbeeld heel lastig om deze producten landelijk te leveren. “Ook voor grotere leveranciers is het platform aantrekkelijk”, benadrukt Hansen. “Zij willen hun productinnovaties het liefst van de daken schreeuwen”. 

Hansen: “Het mes snijdt aan twee kanten. Leveranciers bieden hun onderscheidende assortiment aan via een eigen webshop op Nextdeli.com. Zo krijgt de speciaalzaak ondernemer toegang tot een wereld aan vers! Leveranciers leveren de bestellingen aan op ons distributiecentrum en de volgende dag leveren wij, gekoeld en diepvries, de gehele bestelling af bij de versspeciaalzaak. Waar dan ook in Nederland. Gratis!”

www.nextdeli.com

- Publicatiedatum: 25 May 2020

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl