De prestigieuze wedstrijd Het Glazen Kalf is dit jaar gewonnen door Niels Greefhorst, kok bij restaurant De Mosselbank in Philippine (Zeeland). 
 
De wedstrijd, die jaarlijks door VanDrie Group wordt georganiseerd, vond, 18 september 2018, voor de 20ste keer plaats tijdens de vakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy. Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur één hoofdgerecht te maken in viervoud. In de mystery box zaten kalfsstaartstuk, kalfsvetnieren en kalfszwezerik. Daarnaast konden de deelnemers verschillende ingrediënten meenemen voor de garnituur. 
 
Niels werd door de vierkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving uit handen van chefkok Huub Oudshoorn de bokaal Het Glazen Kalf en een cheque voor kalfsvlees. Daarnaast heeft Culinaire Saisonnier een reportage aangeboden in haar vakblad. Niels wist de jury te overtuigen door de juiste cuison en juiste bereidingstechnieken, met een heldere kalfsvlees presentatie en passende garnituur. Alle drie de producten uit de mystery box zijn gebruikt.  
 
Op een gedeelde tweede plek eindigden Rick Kleijwegt, kok bij SMAAK & MEER in Maassluis, Ian Teeuwen, kok bij Château Neercanne in Maastricht, Jeroen van Brecht, kok bij Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk en Robert van de Kolk, kok bij restaurant Hop in Wageningen. Zij ontvingen het boek KALF.  
 
De jury bestond uit voorzitter Huub Oudshoorn, chefkok namens de VanDrie Group. Jeroen van Ooijen, Co-founder van gastronomixs, Henri van der Heijden, eigenaar en chefkok van restaurant Vista in Willemstad en Yuri Verbeek, eigenaar van de Kokkerie in Delft. Evert van Dilst, Bestuurslid van Euro-Toques, was actief in de keuken als keukencommissaris en de spreker was Edwin Loos van Culinaire Saissonier.  
 
De 6e editie van Gastvrij Rotterdam vond plaats van 17 t/m 19 september 2018 in Rotterdam Ahoy.

Meer informatie via: www.gastvrij-rotterdam.nl en/of  +31653180857 

- Publicatiedatum: 20 September 2018

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl