Kaas kent wereldwijd duizenden varianten met idem zoveel extra mogelijkheden. Je eet kaas uit het vuistje, op toast of brood, Als extraatje bij vlees en vleeswaren en gebruikt het in kombinatie met maaltijden. Iedereen kent bijvoorbeeld de cordonbleu evenals gegratineerde kaas over de spitskool of de witlof. Iedere of streek land biedt de meest verrassende smaaksensaties. Experimenteer dus gerust. 'Vers-inspiratie' biedt op deze pagina enkele tientallen kaasvarianten. Gewoon om je op weg te helpen met de namen van kaas die veel gebruikt wordt. Snuffel zelf eens op internet. Er zijn duizenden recepten beschikbaar. 'Vers-inspiratie' heeft maar één advies. Gewoon proberen. 

 

- Publicatiedatum: 20 April 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Twarog

Een verse kaas van Oost-Europese afkomst. Woordenboeken vertalen twarog meestal als kwark . Het is zacht, wit en niet hetzelfde als roomkaas of...

Tilsiter

Van oorsprong wordt de kaas gemaakt in de vorm van een groot wiel. De basis is koemelk. De kaas heeft een dunne korst, is roomgeel van kleur en...

Taleggio

Het is een kaas met een gewassen korst met een beschermde oorsprongsbenaming (Denominazione di Origine Protetta), die al sinds de 11e eeuw in de...

Sage derby

Een variëteit van Derby kaas met een milde smaak en half-hard. en semi-hard. Aan de wrongel worden salie (groen) of andere...

Roquefort

Roquefort is een Franse blauwschimmel-kaas, genoemd naar het dorp Roquefort-sur-Soulzon in de Aveyron. Het is een schapenkaas, waarvan de naam...

Ricotta

Een sneeuwwitte zachte en frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk met een milde en zacht zoete smaak. Ricotta bevat weinig zout- en...

Reblochon

Het is een rauw melkse kaas en geheel van de koe in ongekookte ingedrukt , gemaakt van de melkvee rassen Tarine en Montbeliard. De kaas heeft...

Provolone

Een van koemelk gemaakte “gebroeide kneedkaas” die half hard tot hard kan zijn. Door het kneden en bewerken van de wrongel zijn soms...

Port salut

Een Franse kaas die ook onder de namen Port salut, Entrammes en trappistenkaas bekendstaat. In eerste instantie is de Port-du-Salut ontwikkeld...

Pere Joseph

Een Belgische Abdijkaas met een donkere korst. Het traditionele recept en rijping geven de kaas een licht pittige smaak en een heel eigen...

Pecorino Romano

De basis is verse volle schapenmelk. Het is een stevige kaas. Er zijn vele regionale variaties en de kaas is verkrijgbaar in verschillende fasen...

Passendale

Half harde Vlaamse kaas van koemelk. De buitenkant is vaak licht beschimmeld en de kleur is bruingeel. Typerend is de ronde broodvorm(mik). De...

Parmezaan

De kaas komt van oorsprong uit Italië uit de omgeving van Parma en is herkenbaar aan het orginaliteismerk op de korst. De kaas wordt veel...

Oscypek

De oscypek is een traditioneel Poolse gerookte schapenkaas die, volgens overlevering al sinds 1748,  in het Tatragebergte wordt...

Oaxaca

De oaxaca is een halfharde witte kaas. Hij is vernoemd naar de staat Oaxaca in zuid-Mexico. De oorspronkelijke bereidingsmethode is afkomstig...

Neufchatel

Het hele kaasje is bedekt met een witte donsachtige schimmel die zorgt voor de specifieke smaak. De korst is droog en zacht. Voor de vorm van de...

Mozzarella

Oorspronkelijk was deze kaas gemaakt van buffelmelk. Tegenwoordig wordt deze echter ook verkocht met als basis koemelk. Deze laatste is wat...

Mascarpone

Een zachte soort kaas, die voor het eerst voorkwam rond 1600 in Lombardije in Noord-Italië, ten zuidwesten van Milaan. Mascarpone wordt...

Manchego

De kaas is gemaakt van volle rauwe schapenmelk van het Manchego-ras. De korst is donker gel/bruin, de pasta is wit tot geelachtig ivoor, en zijn...

Loo Trapistenkaas

Typische halfharde streekkaas, gemaakt naar het recept van de paters van de oude Abdij van Lo. Door zijn typische roodbacterierijping krijgt hij...

Livarot

Bijgenaamd Le Colonel is een halfzachte, magere Franse kaas bereid uit koemelk, uit de streek Basse-Normandie. Livarot heeft een kenmerkend...

Lemon curd

Lemon curd is een zoetzure crème op basis van citroen, boter, suiker en eigeel. Je kunt het bijvoorbeeld eten op een madeleine,...

Herve kaas

Deze Herfse kaas is een (oorspronkelijk) Limburgse oude kaas die sinds de 15e eeuw wordt gemaakt in het Land van Herve. Het vierkante kaasje...

Halloumi

Een traditionele Cypriotische geitenkaas, gemaakt van een mengsel van schapen- geitenmelk. Soms wordt er tevens koeienmelk bijgevoegd. De...

Gudsbrandsdalen

De kaas wordt gemaakt van koeien- en geitenmelk. De smaak is vol en een beetje karamelachtig.   Herkomstgegevens ...

Gruyere

Een rauwmelkse kaas die genoemd is naar de Zwitserse stad Gruyères. De kaas heeft sinds 2001 een AOC keurmerk.. Gruyère is een...

Gorgonzola

Een blauwaderkaas die in verschillende varianten verkrijgbaar is. De verschillen worden veroorzaakt door de gebruikte zuursels, de...

Fourme d'Ambert

De kaas kreeg haar naam van een gelijknamig dorpje. Van origine werd de kaas op de boerderijen gemaakt. 's Zomers werd de kaas op het land...

feta

De kaas wordt gemaakt met schapen- of geitenmelk, hoewel er ook op feta gelijkende kazen bestaan op basis van koemelk. Feta wordt gezouten en...

Emmenthaler

Een rauwmelkse kaas die oorspronkelijk alleen op de hoge bergweiden werd gemaakt. Nu wordt deze op meerdere plaatsen gemaakt. De kaas wordt...

Danablu

Een vaste witte met fijne blauwe adertjes doortrokken kaas. Tijdens de bereiding wordt de wrongel naverwarmd waardoor de kaas een beter...

Comté

Een kaas uit de Franse Jura. Het is een pikante kaas met een lange nasmaak. De kleur van de kaas verschilt per streek en per seizoen. De kaas is...

Cheddar

Deze kaas wordt over de hele wereld gemaakt. Het is een gele tot oranje-gele, wat pittig smakende harde kaas van koemelk die is vernoemd naar...

Chaumes

De Chaumes is een gewassen korstkaas, dat wil zeggen dat, tijdens de rijping, de kaas regelmatig gekeerd wordt en gewassen met een mengsel van...

Cantal

Cantal is een Franse harde kaas die al eeuwen lang wordt geproducteerd in het departement Cantal (Auvergne). De kaas is een van de 44...

Camembert

Dit Franse kaasje komt oorspronkelijk uit Camembert een plaats in Noord-Frankrijk. De kaas wordt gemaakt van koemelk. Camembert kan uitstekend...

Cabrales

Een Spaanse blauwgeaderde koeienkaas (met, indien verkrijgbaar, bijmenging van geiten- en schapenmelk), afkomstig uit de gelijknamige gemeente...

Brusselse kaas

De kaas is ook bekend onder de naam '(h)ettekeis', letterlijk harde kaas). Het is een traditionele Belgische kaas, gemaakt van magere...

Brugse blomme

Een overheerlijke Belgische abdijkaas (kloosterkaas) met een zeer pikante gerijpte korst. Een lust voor de fijnproever ...

Brie

Een Franse schimmelkaas. De Brie de Meaux en de Brie de Melun zijn de enige twee brie-soorten die ook een AOC-keurmerk hebben, een appelation...

Blue stilton

De koning van de Engelse kazen. Een milde kaas die minstens 5 maanden moet rijpen. Tijdens Kerstmis wordt er traditioneel stilton gegeten,...

Beaufort

De kaas is een harde kaas en heeft het AOC-keurmerk sinds 1968. Deze mag alleen gemaakt worden van de melk van koeien uit de Savoie. De koeien...

Australian washed rind cheese

Gewassen korstkazen komen van oorsprong uit het noorden van Frankrijk. In Australië maken ze hun eigen variant. Deze rijke kaas heeft...

Appenzeller

De Appenzeller is oorspronkelijk een harde kaas. Het is geclassificeerd als semi-harde kaas. Een brood van de wielvormige Appenzeller weegt...

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl