Kaas kent wereldwijd duizenden varianten met idem zoveel extra mogelijkheden. Je eet kaas uit het vuistje, op toast of brood, Als extraatje bij vlees en vleeswaren en gebruikt het in kombinatie met maaltijden. Iedereen kent bijvoorbeeld de cordonbleu evenals gegratineerde kaas over de spitskool of de witlof. Iedere of streek land biedt de meest verrassende smaaksensaties. Experimenteer dus gerust. 'Vers-inspiratie' biedt op deze pagina enkele tientallen kaasvarianten. Gewoon om je op weg te helpen met de namen van kaas die veel gebruikt wordt. Snuffel zelf eens op internet. Er zijn duizenden recepten beschikbaar. 'Vers-inspiratie' heeft maar één advies. Gewoon proberen. 

Succes verzekerd. Meer over kaas & kaasposter & raclette

- Publicatiedatum: 18 April 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Zure room

Een aangezuurde room, dat wil zeggen dat melkzuurbacteriën zijn toegevoegd. Zure room is (daardoor) langer houdbaar dan gewone room. In...

Smeerkaas

Een smeltkaas die vooral als broodbeleg wordt gegeten. De kaas wordt bereid uit gesmolten kaas. Om de kaas smeerbaar te houden wordt smeltzout...

Raede jutter

Een Hollandse ambachtelijke roodflora 50+ kaas afkomstig van Terschelling. In tegenstelling tot de officiele  boerenkazen wordt deze kaas,...

Pestokaas

Een Hollandse creatie van alleen de beste basilicum en daarom ook bijzonder gekleurd. Deze kruidenkaas heeft een lekkere pikante...

Oude kaas

Er is oude en overjarige kaas. De eerst is minstens 10 maanden gerijpt en de tweede variant moet minimal 18 maanden oud zijn. ...

Old Amsterdam

Een kaasmerk voor Goudse kaas van Westland Kaasspecialiteiten B.V. uit Huizen. Het merk bestaat sinds 1985. Old Amsterdam wordt wereldwijd...

Kwark

Kersverse kaas die kan worden gemaakt van koe-, schapen- en of geitenmelk. Koemelkkwark vormt een heerlijke combinatie met vers gebakken...

Komijnekaas

Een van de bekendste kaassoorten van Nederland. Het is een soort boerenkaas, De smaak van komijnekaas kan van soort tot soort zeer verschillen,...

Kernhem

Kernhem is een Nederlandse kaas, die is ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Zuivelonderzoek, het NIZO in Ede. Het instituut is...

Goudse kaas

De Goudse kaas is een harde kaas die van oorsprong uit Nederland komt. De kaas dankt de naam Goudse aan het feit dat de kaas eeuwenlang vanuit...

Gerookte kaas

Een gesmolten kaassoort in de vorm van een worst. De rooksmaak ontstaat doordat aan de kaas een rookaroma wordt toegevoegd of door de worst op...

Geraspte kaas

Deze kaas kan eigenlijk van alle mogelijke kaassoorten worden gemaakt. Gouda, Edam, Emmentaler en Cheddar. Iedere kaassoort heeft weer een...

Geitenkaas met spek

Een zachte of halfharde kaassoort gemaakt van geitenmelk. De smaak is heel specifiek. Vaak wordt de smaak nog sterker verrijkt door kruiden als...

Geitenkaas

De kaas wordt gemaakt van geitenmelk. Omdat melk maar beperkt houdbaar is, maakt men er kaas van, zodat de waardevolle bestanddelen van de melk...

Friese nagelkaas

Friese nagelkaas is er in de varianten oud en belegen en wordt gemaakt van magere melk. De smaak komt van komijn en kruidnagel. Door het...

Edammer kaasje

Een kleine bolvormige kaas, oorspronkelijk gemaakt in en om de stad Edam. Het geweicht bedraagt ca. 1.6 kg. De bekende kleur van de kaas is...

Brandnetelkaas

De kaas is een milde kruidenkaas waaraan de topjes van brandnetelblad zijn toegevoegd, wat na een rijpingsproces van acht tot tien weken zorgt...

Boeren mosterdkaas

Een ambachtelijk bereide kaas op basis van rauwe melk. Aan de kaas is mosterzaad toegevoegd en dat geeft de specifieke smaak.  ...

Blue de Wolvega

Een echte Hollandse blauwader kaas met als basis biologische koemelk.  De melk wordt geënt met een cultuur van...

Belegen kaas

Kaas met een leeftijd van minimaal 16 weken. Deze kaas kan kan wel 7 tot 8 maanden oud worden en wordt dan verkocht als 'extra belegen'....

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl