21-september-2021 |
Kalfsrollade

Kalfsrollade

Van alle magere delen van het kalf kan een rollade gedraaid worden.Wel is het zaak de slager even te vragen naar de bereidingswijze en de benodigde tijd omdat dat per deel behoorlijk kan verschillen. De rollade op de foto is gemaakt met behulp van een elastische net. Dat kan na het bakken voor problemen zorgen wanneer je meteen probeert het net te verwijderen. Laat de rollade een kwartiertje liggen zodat de eiwitten aan de buitenkant al wat stollen en de vleessappen goed door het vlees trekken. Dan gaat het net er wat gemakkelijker af en trek je niet meteen de mooie braadkorst mee. Knip meteen het net door aan de dichte zijde van de rollade. Zo voorkom je dat de rollade ongewild 'ontrolt' wanneer het net verwijderd wordt. 

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

energie 793kJ/189 kcal
eiwit / vet 26 gr / 3 gr
koolhydraten 9 gram

Bereidingswijzen

 
bakken / stoven vanaf 20min/500gr
grill / bbq ja
fondue / gourmet  nee

 



 


 

Terug naar boven