21-september-2021 |
Kalfsschenkel

Kalfsschenkel

Van de bovenste delen van de voor- en achterpoot worden plakken kalfsschenkel gezaagd. Een plak schenkel bestaat uit bindweefsel rijk soepvlees en een bot dat het mergpijpje wordt genoemd. Het been en de merg zijn verantwoordelijk voor de rijke smaak van dit product. Deze geur- en smaakstoffen komen vrij na langdurig trekken of koken. Schenkel kan eveneens worden gebruikt voor stoofschotels. De kalfschenkel wordt vooral gebruikt voor het befaamde Italiaanse recept 'Ossobucco'. Bij het bereiden van Ossobucco is het raadzaam om het vetrandje in te snijden. Dan trekt het vlees niet krom. 

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

energie 793kJ/189 kcal
eiwit / vet 26 gr / 3 gr
koolhydraten 9 gram

Bereidingswijzen

 
bakken / stoven / koken 40 min
grill / bbq nee
fondue / gourmet nee

 



 


 

Terug naar boven