Foto: gevulde kip

Gevogelte was tot voor enkele jaren, in de ogen van de traditionele slager, eigenlijk geen goede kombinatie met slagerijproducten. Het bleef beperkt tot kip en kalkoen. Overig gevogelte als eend en kwartel of struisvogel, om maar eens een paar voorbeelden te noemen, hoorde volgens de slager bij de poelier. De moderne slager heeft echter ontdekt dat ze heel goed te combineren zijn. Vooral omdat zijn kennis en vakmanschap, op het brede terrein van vers vlees en lekkere vleeswaren, ook bij deze productgroep goed van pas komt. Vandaar dat de slager zich steeds meer toelegt op de productie en verkoop van deze gezonde en smakelijke lekkernijen. De pagina's die je vanaf hier kunt lezen geven veel informatie over gevogelte in de breedste zin van het woord. Daarbij moet je denken aan eend, duif, parelhoen, kwartel, patrijs en gans. Veel van deze gevogelte soorten worden speciaal gefokt, maar soms komen ze ook uit de jacht. 

Vleeswaren van gevogelte staan vrijwel zonder uitzondering hoog in de belangstelling. Ze zijn mager en bevatten weinig calorieën. Daarnaast hebben ze een een hoge concentratie vitaminen en mineralen en zijn daarbij ook nog eens licht verteerbaar. Kortom ze zijn in de keuken over de volle breedte te gebruiken. 

- Publicatiedatum: 28 February 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Truffelkip

Alle botjes en harde zenen en peesjes worden uit de verse kip verwijderd. Waarna het overblijvende omhulsel wordt gevuld met een fijn deeg dat...

snijkipfilet

De schoongemaakte kipfilets worden licht gepekeld en gekruid. Daarna gaan ze in een menger en worden geruime tijd gemengd zodat de eiwitten aan...

Saucisse de volaille

Eigenlijk zien we hier een soort kookworst maar dan op basis van heel fijn gemalen vlees van gevogelte. Welk gevogelte is niet belangrijk. Alles...

Provençaalse kipham

Kippenvlees dat fijn wordt gemalen tot een farce. Dat is een heel fijn deeg. Aan dit deeg worden grove stukken filet toegevoegd. Het vlees wordt...

Morcilla blanca

Een witte gekookte worst bereid uit deeg van kippenvlees en toegevoegde eieren. Eeen tegenhanger van de boudin blanc. De witte kookworst van...

Kipschijf

Magere stukken filet en borstvlees worden goed gemengd en op smaak gebracht met kip-bouillonblokjes. Na het mengen gaat de massa in een brede...

Kipsalami

Een salamivariant vervaardig op basis van kip- en kuikenvlees. Sommige producenten voegen ook kalkoenvlees toe. Het vlees wordt heel fijn...

Kiprollade

Deze ambachtelijke kiprollade is vervaardigd van grove delen filet en kippendijvlees. Het vlees wordt met zout en kruiden vermengd. De...

Kippenham met tuinkruiden

Bij deze variatie op de kippenham, die van verse filet's wordt gemaakt, worden verse of gedroogde tuinkruiden aan het basisdeeg toegevoegd...

Kippenham

Een kippenham wordt gemaakt van stukjes mager kippenvlees. Evenals bij de kipfilet wordt de kwaliteit bepaald door de samenstelling van de...

Kippenham

Het vlees voor deze kippenham komt van keimager kippenvlees van de filet- en de dijstukken. De kruiding is neutraal met fijne zachte kruiden....

Kippenaspic

Vers mager vlees van haantjes wordt lekker pittig gemarineerd en voorzichtig gegaard. Het gekookte basisdeeg wordt in een vierkante schaal...

Kippen grillworst

Kippengrilworst wordt gemaakt van het kippendijvlees en een deel kipfilet zodat de worst wat meer beet krijgt en toch sappig blijft. De kruiding...

Kippen bakleverworst

Een variant op de bekende Twentsche bakleverworst. Deze keer echter vervaardigd van kippendijvlees en mooie stukken kippenlever. De levertjes...

Kippeling

Deze variant op de kibbeling wordt niet gemaakt van stukjes vis, maar van mager kippenvlees. Bij voorkeur van het dijvlees of de filet. Het...

Kipgrillers

Het kippendijvlees wordt verkleind en vermengd met kruiden als peper, foelie, koriander en gedroogde peterselie. Aan het deeg worden verder...

Kipgehakt

Kipgehakt is qua samenstelling hetzelfde als frikandon. Het gehakt is gemaakt van mager kippenvlees en heel fijn gemalen. Het gemalen vlees...

Kipfricandon

Kipfricandon is de Belgische benaming voor gebraden kippengehakt. Het gehakt is gemaakt van mager kippenvlees dat heel fijn gemalen is....

Kipfilet met tuinkruiden

Kippenvlees dat fijn wordt gemalen. Het vlees wordt vermengd met tuinkruiden en in een vorm of darm afgekookt. Na het garen wordt de filet nog...

Kipdijrollade

De rollade wordt vervaardigd van kippendijvlees dat lekker gekruid wordt met roladekruiden. Het vlees gaat in een net en wordt vervolgens in de...

Kip-kalkoenworstjes

Kleine gegaard worstjes op basis van kip- en kalkoenvlees. Meestal wordt het vlees van de wat mindere soorten gebruikt. Dus geen filet. De...

Kip spareribs

De spareribs worden gemaakt van kippendijen. Deze worden 3 dagen in een pittige marinade gelegd zodat de smaak mooi in het vlees kan trekken....

Kip in aspic

Vers mager kippenvlees wordt gekruid, gezouten en voorzichtig gegaard. De gekookte stukken worden in een kunstdarm gestopt en vermengd met een...

Kip hausmacher

Mager en wat vetter kippenvlees, voornamelijk van de dijen wordt gebruikt. Dit dijvlees is nodig omdat het de worst wat smeuïger maakt....

Kip grillworst

Kippengrilworst wordt gemaakt van het kippendijvlees en een deel kipfilet zodat de worst wat meer beet krijgt en toch sappig blijft. De kruiding...

Kip cantharel

Voor deze vleeswaar wordt een hele kip gebruikt. Deze wordt uitgebeend en vervolgens gevuld met gekruid kippengehakt waaraan mooie cantharellen...

Käsesalami

Zachte stukken kippenborst, vlees van kalkoendijen en plantenvetvormen de basis van deze lekkernij. De smaak komt uiteraard van zout,...

Kalkoenspek

Het vlees van kalkoenspek komt uit de hele kalkoen en wordt gemaakt door het lichte en donkere gekleurde vlees van een kalkoen apart te...

Kalkoenbrood

Kalkoen brood is eigenlijk een soort gebraden gehakt, maar dan van kalkopenvlees. Het is gemaakt van kalkoenvlees dat heel fijn gemalen is. Het...

Gevulde kip

De verse kip wordt geheel ontbeend en daarna gevuld met een kipgehakt dat op smaak is gebracht met kipkruiden. Aan het gehakt worden gehakte...

Gerookte kiprollade

Zachte kipfilet wordt enkele uren gemarineerd in een marinade van kruiden, mosterd en honing. Aan deze marinade zijn tevens gesnipperde en...

Gerookte kippenworst

Van het kippenvlees van de wat vettere delen als de dijen en water wordt eerst een farce gecutterd waarna stukken magere kipfilet vlees extra...

Gerookte kipfilet

De verse kipfilet wordt ontdaan van de vliezen en het harde kraakbeen. Daarna wordt de filet heel licht gepekeld en zacht gerookt. Vervolgens...

Gerookte kip

Deze gekookte en gerookte kip is van te voren gezouten en gerookt boven smeulend beukenzaagsel. Op die manier ontstaat de delicate smaak. De kip...

Gegrild kipblok

Dunne stukken magere kipfilet worden gedurende enige tijd getumbled (gemasseerd) waardoor de eiwitten worden losgeklopt en gaan plakken....

Bourgondische kipfilet

Een zacht in de oven gegaarde kipfilet die is gemaakt van grove stukken sappige filet waaraan voor de onderlinge samenhang een gehakt van...

Boeren kipfilet

De gegaarde kipfilet is op verschillende manieren verkrijgbaar. Uitgangspunt van de producenten is daarbij de prijs. Er is kipfilet gemaakt van...

Barbecuefilet

Magere kipfilet wordt licht gepekeld en voorzien van een buitenlaag van barbecuekruiden die het product voorzien van een heel aparte zomerse...

Argentijnse kipgrillworst

De Argentijnse kippengrilworst wordt gemaakt van het kippendijvlees en een deel grof gemalen kipfilet zodat de worst wat meer beet krijgt en...

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl