28-februari-2016 | Door: Gerhard Kwak
Kip & kalkoen

Kip & kalkoen

Foto: gevulde kip

Gevogelte was tot voor enkele jaren, in de ogen van de traditionele slager, eigenlijk geen goede kombinatie met slagerijproducten. Het bleef beperkt tot kip en kalkoen. Overig gevogelte als eend en kwartel of struisvogel, om maar eens een paar voorbeelden te noemen, hoorde volgens de slager bij de poelier. De moderne slager heeft echter ontdekt dat ze heel goed te combineren zijn. Vooral omdat zijn kennis en vakmanschap, op het brede terrein van vers vlees en lekkere vleeswaren, ook bij deze productgroep goed van pas komt. Vandaar dat de slager zich steeds meer toelegt op de productie en verkoop van deze gezonde en smakelijke lekkernijen. De pagina's die je vanaf hier kunt lezen geven veel informatie over gevogelte in de breedste zin van het woord. Daarbij moet je denken aan eend, duif, parelhoen, kwartel, patrijs en gans. Veel van deze gevogelte soorten worden speciaal gefokt, maar soms komen ze ook uit de jacht. 

Vleeswaren van gevogelte staan vrijwel zonder uitzondering hoog in de belangstelling. Ze zijn mager en bevatten weinig calorieën. Daarnaast hebben ze een een hoge concentratie vitaminen en mineralen en zijn daarbij ook nog eens licht verteerbaar. Kortom ze zijn in de keuken over de volle breedte te gebruiken. 

Producten

Terug naar boven