Foto: eendengalantine

Vleeswaren van gevogelte staan vrijwel zonder uitzondering hoog in de belangstelling. Ze zijn mager en bevatten weinig calorieën. Daarnaast hebben ze een een hoge concentratie vitaminen en mineralen en zijn daarbij ook nog eens licht verteerbaar. Kipvleeswaren worden regelmatig, in blokjes of reepjes gesneden en dan gebruikt als vleescomponent in de nasi of bami en bij wokschotels. Kortom ze zijn in de keuken overde volle breedte te gebruiken. 

- Publicatiedatum: 28 February 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Zhangcha eend

De (thee gerookte) eend wordt enkele uren gemarineerd in gegiste Chinese wijn, Sichuanpepers, gember, knoflook en zout. Voor een extra intense...

Wilde ganzenpaté

De basis van deze paté bestaat voor 40% uit ganzenvlees en ganzenlever en voor de rest uit scharrelvarkensvlees. Het ganzenvlees komt uit...

Wilde ganzenborst

De ham wordt gemaakt van ganzenborsten. Het vlees wordt gezouten en ingewreven met nootmuskaat, laurierblad en peper. Soms wordt er nog wijn...

Turkey-duck sausage

Een voorgegaarde braad- of barbecueworst op basis van de het vlees van verschillende gevogeltesoorten als eend, kip, kalkoen en dergelijke. Een...

Terrine de volaille

Een gevogelte paté gemaakt uit het magere vlees van gevogelte, gevogelte- en varkenslever, eieren, kirsch, maisbloem, pistaches of...

Terrine de canard

Een vleeswaar vervaardigd van eendenvlees met lever, kalfsvlees en varkensbuik. Het vlees wordt grof gemalen en op smaak gebracht met zout,...

Smoked goose legs

De gezouten en gerookte poten zijn vooral extra lekker door de aanwezigheid van de beenderen die voor een net even andere smaak zorgen. Een heel...

Smoked duckbrest

De eendenborst wordt in zijn geheel van been ontdaan en gezouten. Het vet blijft op de borst om het zachte vlees binnenin het stuk te...

Salame di oca

Het gehakte vlees van ganzen aangevuld met varkensvlees wordt vermengd met zout, peper en de per streek vaak verschillende kruiden. Vroeger werd...

Rillettes de canard

Eendenvlees, -vet en reuzel (varkensvet) staan aan de basis van deze Franse specialiteit. Het vlees wordt zolang gekookt in de reuzel en het...

Prosciutto d'oca

Rauwe ham die voornamelijk in de streken Friuli-Venezia Giulia en Lombardije wordt geproduceerd. De prosciutto is gemaakt van een...

Mousse de canard

De eendenmousse is vervaardigd op basis van van echte eendenlever. De naam mousse staat voor een extra fijn gemalen deeg waaraan vaak extra...

Kwelderganspaté

Voor deze unieke boerenpaté afkomstig van Ameland wordt varkensvlees, kinnebakspek en ganzenlever gebruikt. Het aandeel ganzenlever...

Kwartelpaté

Deze exclusieve paté heeft een basis van eendenlever waaraan kleine stukjes mals kwartelvlees en de kruidige trompette de la mort zijn...

Hubertus schmalz

Heel fijn en zacht ganzenvet aangevuld met verse varkensreuzel en kaantjes. De smaakmakers zijn veel rode ui, ruim kruiden en verse knoflook. De...

Gevulde eendenborstfilet

Gemarineerde eendenborstfilet wordt gevuld met een romige vulling van fijn deeg en abrikoos. De lichte rooksmaak zorgt voor een extra...

Gerookte ganzenborst

Het is mogelijk om deze halve borst aan te kopen met en zonder been. Het vlees is gepekeld en wordt daarna licht gerookt. Het vel blijft er op...

Gerookte eend

De eend van een speciaal eendenras wordt ingesmeerd met een mengsel van donkere sojasaus, shaoxing rijstwijn en zwarte rijstazijn en in de lucht...

Gefüllte Ente mit Truthahnbrät

Voor deze eendengalantine worden vers geslachte eenden zorgvuldig van de botten ontdaan en vervolgens gevuld met een grof deeg (brät)...

Ganzenreuzel

Deze varkensreuzel is qua smaak verstevigd en verfijnd door de toevoeging van ganzenvet. Tijdens het smelten van de reuzel ontstaan er kaantjes...

Ganzenlever of foie gras

Ganzenlever of foie gras (Frans voor vette lever) wordt over het algemeen alleen als delicatesse gegeten. Denk maar aan de...

Gänsebrust in Orangenkonfit

Deze geconfijte gansenborst wordt gemaakt van dikbevleesde ganzenborsten waar slechts het overtollige vet wordt weggesneden. Een dunne rand...

Galantine van gans

Een galantine is een koude vleeswaar waarvan de verschillende vullingen bijeen worden gehouden door een farce (plakkerig basisdeeg). Het is een...

Foie gras

De Franse naam voor "vette lever". Het is een luxe food product gemaakt van de lever van een eend of gans die speciaal is vetgemest....

Eendenpaté

Gekruide eendenbouten van tamme eenden worden zachtjes gegaard op een temperatuur 70°C. Daarna worden ze in kleine stukjes gesneden en...

Eendenborstfilet

De filets worden van de eendenborst gesneden en vervolgens ontdaan van ongerechtigheden als overtollig vet en peesjes. De filets worden gezouten...

Duopaté van struisvogel en cranberry

Kenmerkend aan deze paté is de opbouw in laagjes struisvogel- en cranberrypaté. De struisvogelpaté is gemaakt van vers...

Duifpaté

Het vlees van de jonge duif wordt heel verassend gecombineerd met rozijnen en een confiture van ui. Daardoor wordt de paté lichtzoet van...

Cou de canard

Vlees van een eend wordt gehakt of gemalen en vermengd met kruiden, verse peterselie en zout. Aan het fijne deeg worden stukken Foi Gras (ganzen...

Chlischmalz

Voor deze chili wordt 54% ganzenvet gebruikt die wordt aangevuld met verse varkensreuzel en kaantjes. De kruiding is behoorlijk scherp door het...

Canard farci à l'orange

De eendenborst worst zakvormig opengesneden en de ruimte wordt gevuld met een deeg waaraan ruimschoots sinaasappel is toegevoegd. Buitenom de...

Ballotine de canard

Een ballotine is van oudsher een uitgebeende dij van de kip, eend of een gans. Het vlees wordt gevuld met gehakt en andere ingrediënten....

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl