21-september-2021 |
Prosciutto d'oca

Prosciutto d'oca

Rauwe ham die voornamelijk in de streken Friuli-Venezia Giulia en Lombardije wordt geproduceerd. De prosciutto is gemaakt van een ganzenachterbout of van twee samengebonden borsten. Het vlees wordt gezouten en ingewreven met nootmuskaat, laurierblad en peper. Soms wordt er nog Marsalawijn toegevoegd. Het vlees wordt al dan niet verpakt in een omhulsel (foto) gemaakt van ganzenvel of als bout verder bewerkt. Na het zouten worden de hammen vaak gerookt in een rook afkomstig van smeulend dennenhout waarover jeneverbessen en laurierblad zijn gestrooid. Na het roken moeten de hammen nog minstens 3 maanden drogen voor ze echt lekker zijn. 

• Antipasto, uitzonderlijk op een broodje en een delicatesse op een buffet. 

Herkomstgegevens

Vleessoort gans
Land van herkomst Italië
Producent Bedford, Duitsland
Terug naar boven