Eendenvlees, -vet en reuzel (varkensvet) staan aan de basis van deze Franse specialiteit. Het vlees wordt zolang gekookt in de reuzel en het eigen vocht tot het uit elkaar valt in vezels waarna kruiden als peper, foelie en zout worden toegevoegd. Afhankelijk van de landstreek kunnen ook andere (Provençaalse) kruiden en/of wijn toegevoegd worden. De hete massa wordt afgekoeld in stenen of glazen kommen. Het eindresultaat is een uiterst smakelijke en smeerbaar draadjesvlees met een hoog vetgehalte.

Variaties zijn: rillettes van gewoon varkensvlees, -de Bresse: van gevogeltevlees, -de lapin vankonijnenvlees, -de sanglier van wildzwijnsvlees en -d'oie van ganzenvlees. 

• Als snack, op toast, als voorgerecht, bij een buffet of bij de brunch.

Herkomstgegevens

Vleessoort eend
Land van herkomst Frankrijk
Producent  

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl