06-december-2016 | Door: Kiki Stender
Ben kookt voor vrienden!

Ben kookt voor vrienden!

Ben Kookt! bevat volledige menu’s, die op zo'n manier zijn ingedeeld, dat er ook veel mogelijkheden zijn om te combineren. Er staan allerlei lekkere bijgerechten in, die je net zo makkelijk tot een soort hoofdgerecht kunt bombarderen. De recepten in dit boek zijn niet moeilijk, maar je moet er wel met je hoofd bij blijven. Sommige gerechten kun je vrijelijk interpreteren, andere gerechten luisteren nauwer. Het belangrijkst is om vooral vanuit je eigen smaak redeneren: wat vind je lekker? Als je daar het gerecht op aanpast, kan het eigenlijk niet mislukken! 

Ben verloop

Ben Verloop kookt al sinds zijn twaalfde: voor het horecabedrijf van zijn ouders maakte hij altijd de eiersalade. Daarna werkte hij als kok in verschillende eethuizen, en als kok en panellid voor culinaire magazines. “Ik vind aan tafel zitten het meest gezellige moment dat er is. Het was bij ons thuis altijd een soort horeca-aangelegenheid: iedereen en alles kwam altijd eten. Ik vind het nog steeds leuk als mensen binnenlopen en mee-eten. Als ik zelf kook, doe ik dat uit het handje: een beetje dit, een beetje dat. Het schrijven van recepten was daarom een kwestie van zoeken, bedenken, combineren, uitschrijven… Elk recept heb ik op eigen smaak aangepast, en op basis daarvan zijn uiteindelijk de verschillende menu's ontstaan, elk met een thema. Ik hoop dat het inspireert om ook voor jouw vrienden te gaan koken!”

ISBN: 9789079383894

www.caplan.nl

Lamsrack met rozemarijn-ahornsaus

Ingrediënten

Lamsracks, witlof, aardappeltjes, Gruyère, ahornsiroop en vleesfond.

Torentje van Hollandse garnalen met avocadocrème

Ingrediënten

Aardappelen, avocado, augurk, Worcestershiresaus, Hollandse garnalen en frisée

Terug naar boven