24-augustus-2020 | Door: Kiki Stender
Over Inpakken

Over Inpakken

In ‘Over Inpakken’ leren meneer Wateetons en René Zanderink je modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Het boek laat je zien hoe je aroma’s en smaken kunt creëren en behouden door je eten in te pakken in klei, zout, bladeren, groente, hout en zelfs dierlijke materialen en moeder aarde zelf. Naast talloze recepten bevat ‘Over Inpakken’ ook veel how-to’s voor het maken van bijvoorbeeld een grondoven. Het boek is geschreven in de kenmerkende luchtige en humoristische toon van meneer Wateetons.

ISBN 978 905 5655 17

www.fontaineuitgevers.nl

Beeld © Saskia Lelieveld

Calamari ripieni

Ingrediënten

Pijlstaartinktvissen, oudbakken brood, melk, eieren, ansjovisfilets, tentakels van de inktvissen, knoflook, bladpeterselie en kappertjes

In woodwrap gegrilde groenten

Ingrediënten

Dunne, langwerpige groente (bijvoorbeeld bimi, (groene) asperges, gehalveerde lente-ui, in julienne gesneden wortels, mini-prei), miso, sriracha en Sesamolie
 

De auteurs

René Zanderink en Meneer Wateetons vormen een creatief duo dat zijn sporen in de culinaire wereld reeds verdiend heeft. Zanderink won in 2015 de prijs voor het beste en meest duurzame kookboek met ‘Liever Lokaal’ en schreef de boeken ‘De Nieuwe Keuken van de Veluwe’ en ‘Van Kop tot Kont’. En hij schreef tientallen artikelen voor Seasons over zeldzame producten. Meneer Wateetons schreef zeven lijvige kookboeken over robuuste onderwerpen als worst maken, roken, fermenteren, charcuterie en drank maken. Verschillende van zijn boeken werden genomineerd voor of wonnen een Kookboek van het Jaar prijs.

Terug naar boven