Generation Food gaat jou inspireren in de brede wereld van food. Van de wensen van de consument tot nieuwe marketingconcepten van een bedrijf. Vernieuwing staat centraal, maar we vergeten natuurlijk nooit de basis.

De opleiding heeft de beste specialisten in huis. Pittig en vol passie. Van jou verwachten we dezelfde bevlogenheid. Enthousiasme voor een prachtige sector: food. Wij zijn als branche een van de meest belangrijke pijlers van de Nederlandse economie. Ja, daarom is een goede opleiding voor een leuke baan, met een leuk salaris, heel essentieel. En die goede opleiding kunnen wij jou bieden. Vmbo’ers en jongeren die al een speciaal gevoel hebben bij food. En alles wat daar bij hoort, want de opleiding kent veel richtingen en mogelijkheden.

Wat ga je leren?

  •   In 3 jaar stomen we je klaar voor een carrière in de foodbranche.
  •   Over 3 jaar is wat de consument wil waarschijnlijk weer anders dan nu, dus leren we je heel flexibel daar op in te spelen.
  •   Product- en marketingkennis is belangrijk. Hoe je dat straks gaat toepassen is nog belangrijker.
  •   De opleiding sluit aan op het bedrijfsleven. Mensen uit het bedrijfsleven zelf zie je vaak als gastdocent of specialist terug op school. Uiteraard ga je ook zelf aan de slag in het bedrijfsleven met stages en projecten
  •  Ieder jaar staat een thema in de opleiding centraal: Food & Consument, Food & Samenleving en Food & Onderneming.
  •  De opleiding sluit perfect aan op het vmbo en biedt toegang tot het hbo.

Met deze niveau 4 opleiding kun je straks alle kanten op. Jij bent onderdeel van een nieuwe generatie ondernemers, bedrijfsleiders, managers of productieleiders in de foodbranche. Van retail tot industrie, van ambachtelijke zaken tot out of home. Of je nu culinaire talenten hebt of juist een technische aanleg: er zijn veel kansen op een leuke baan. Je verdient een prima salaris.

Hoe ziet de opleiding er uit?

In de opleiding Generation Food leer je alles van en over food maar ook over de wereld er om heen. Van de consument en zijn koopgedrag, tot aan processen en leidinggeven binnen bedrijven. Een basis aan bewerkingsvaardigheden, bereiding en presentatie van producten is daarbij belangrijk. Verder ga je aan de slag met marketing, trends in food en ondernemingsplannen. De opleiding bestaat uit theorie, maar je gaat vooral ook lekker aan de slag! Doormiddel van stages en projecten bij bedrijven ga je vanaf het eerste jaar al de praktijk in. Kwaliteit begint natuurlijk bij de basis dus vakken als Nederlands, Engels, rekenen en hygiënisch werken ontbreken niet.

De opleiding duurt in totaal drie jaar. Als je de eerste twee jaar succesvol hebt afgerond dan krijg je een mbo-diploma op niveau 3. Na het succesvol doorlopen van het derde jaar ontvang je een diploma op niveau 4.

Wil jij meer weten over Generation Food?

Bekijk onze folder

Bekijk de video

Waar starten de opleidingen?

- Publicatiedatum: 3 February 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl