Duurzame vleesproducten met een goed verhaal. Een brede selectie kaas en delicatessen. Verse maaltijden. Goed opgeleide medewerkers. Slagerij Antonisse in Alphen aan den Rijn werkt continu aan haar onderscheidend vermogen.

Zes jaar geleden begon Slagerij Antonisse met het verkopen van scharrelvlees. Eerst alleen kip en varken, maar inmiddels ook scharrelrundvlees en vleeswaren. Alles wat de slagerij maakt is duurzaam en eerlijk, van vleesproducten tot verse maaltijden. “We vinden het belangrijk om alleen vlees te verkopen van dieren die op een natuurlijk manier hebben geleefd, met volop ruimte en goede voeding”, vertelt mede-eigenaar Kevin Bergshoeff. “We staan voor natuurlijke producten met een verhaal en dat vertellen we graag aan onze klanten. Zij kiezen bewust voor kwaliteit, in plaats van voor de laagste prijs.” Antonisse verkoopt sinds tien jaar ook een breed assortiment bijzondere kazen, waar een nieuwe klantengroep mee is aangetrokken. “De kaaswinkel in de buurt stopte ermee, en ons pand is groot genoeg om er een kaashoek in te richten”, zegt Kevin. “Kaas, tapenades, olijven en delicatessen sluiten prima aan bij de slagerij.”

Ruimte voor ondernemerschap

Kevin werkt sinds tien jaar bij Slagerij Antonisse. Hij begon als schoonmaker en is inmiddels mede-eigenaar. Hij volgde bij SVO vakopleiding food de mbo-opleidingen Productiemedewerker slagerij en Winkelslager (nu Slager). “Met de opleidingen heb ik een goede basis gelegd qua kennis en vaardigheden”, vertelt hij. “Eén van de onze medewerkers is nu gestart met de opleiding Productiemedewerker slagerij bij SVO. Hij werkte eerst bij een andere slagerij, maar daar was geen ruimte om een opleiding te volgen. Hij stapte vervolgens bij ons binnen, om te kijken of wij wel mogelijkheden hadden. Die kans wilden we hem graag geven. We zien dat hij groeit, zowel in zijn werk als persoonlijkheid. Hij gaat zelfstandig aan de slag, ziet welke werkzaamheden nodig zijn en maakt zelf keuzes. Dat creëert voor ons ruimte om met andere dingen bezig te zijn. We kunnen met een gerust hart productietaken aan hem toevertrouwen en ons richten op het ondernemerschap.”

Foto: Jan Antonisse en Kevin Berghoeff

Opleiden steeds belangrijker

Goed opgeleide medewerkers worden steeds belangrijker voor Slagerij Antonisse. Volgend jaar staat een grote verbouwing op de planning, waarbij de hele zaak compleet wordt vernieuwd. Er komt een open keuken, zodat klanten kunnen zien hoe maaltijden bereid worden, er worden nog meer verse producten gemaakt en beleving krijgt een nog grotere rol. Er komen aparte hoeken voor verschillende producten, zoals vlees, salades, maaltijden en kaas. “We willen dat al onze medewerkers zich gaan specialiseren in een assortimentsgroep”, zegt Kevin. “Nu weet iedereen van alles wat, maar we denken dat specialiseren ons nog meer gaat opleveren. Dan kunnen we klanten nog beter helpen en het verhaal achter onze producten nog uitgebreider laten zien.”

Slagerij Antonisse in Alphen aan den Rijn

©De Slager 2017 - een uitgave van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) - (070) 390 63 65 - Publicatiedatum: 21 October 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl