Yasmine Lam had nooit eerder aan een baan in de slagerij gedacht. Maar toen ze een stageplek zocht voor haar opleiding Generation Food van SVO vakopleiding food, gaf een medestudent haar de tip om bij Slagerij Vrijenhoek in Oud-Rijswijk te gaan kijken. Yasmine was enthousiast en ging aan de slag . Daar heeft ze geen seconde spijt van gehad. 

Yasmine Lam wist niet goed welke richting ze op wilde na de middelbare school. “Met voeding werken leek me leuk en de richting food vond ik een veilige keuze”, vertelt ze. “Wat ik tijdens deze opleiding leer, kan ik mijn hele leven gebruiken.” Ze begon in september 2019 voltijd mbo niveau 4-opleiding Generation Food. Tijdens deze opleiding gaan studenten elke dag naar school. Via stages maken ze kennis met de verschillende branches in food en worden ze opgeleid tot ondernemers of bedrijfsleiders.

Werken met vlees

“De opleiding beviel me meteen heel goed”, vertelt Yasmine enthousiast. “De lessen zijn heel praktijkgericht. De eerste weken gingen we regelmatig op foodsafari, om kennis te maken met de verschillende bedrijven in de foodbranche. Al na een paar maanden moesten we onze eerste stageplek kiezen.” Na een tip van een medestudent ging ze aan de slag bij Slagerij Vrijenhoek. “Aan de slagerij had ik zelf niet gedacht, maar het bleek een goede keuze.”

Verkopen 

Yasmine werkte vooral in de verkoop, maar ze hielp ook in de productie, maakte salades en stoofvlees en draaide gehaktballen. “Het was handig dat ik op school al snijtechnieken en de hygiëneregels had geleerd”, zegt Yasmine. “Ik vond het leuk dat ik zelf gerechten op smaak mocht brengen en dat ik dat vertrouwen kreeg. Ook de verkoop deed ik graag. De slagerij heeft veel vaste klanten, vaak al op leeftijd. Voor hen moet de slagerij een leuk uitje zijn, een plek waar ze even hun verhaal kwijt kunnen. Gezellig én goed voor de verkoop: de leuke sfeer in de winkel zorgt ervoor dat klanten regelmatig een worstje extra meenemen.” De studente heeft veel geleerd van haar stage: “Niet alleen over producten maken en verkopen, maar ook over stressbestendigheid in het werk. Ik zou zo weer terug willen en hoop dat ik in de zomer af en toe kan bijspringen.”

Ook de slager is enthousiast

Slager Dick Vrijenhoek is net zo enthousiast over Yasmine als andersom. “Het was de eerste keer dat we een stagiair van Generation Food hadden”, zegt hij. “Voor herhaling vatbaar, want ze deed het fantastisch. Vanaf het begin was ze goed voorbereid. Ze wilde graag leren en is een harde werker. Ik vond het verfrissend om eens een leerling van een andere opleiding in huis te halen. Ze mag hier altijd terugkomen.”

www.generationfood.nl
Bron: De Slager

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 26 June 2020

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl